michall2107 Napisano 7 czerwca 2012 Napisano 7 czerwca 2012 Wtam serdecznie w sobotę organizuje urodziny dostałem kino domowe niedawno od znajomego ale nie wiem czemu nie mogę włączyć głośników sorround <Tylnych> Jak włacze test < kazdy głośnik po kolei zaczyna szumieć> one działają wlaćze piosenke i ni groma działają tylko te przednie Tak ono wygląda pomórzcie bo fajnie gra i nie chce ,zeby mi mówili ,ze ktoś mi badziew oddał Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 czerwca 2012 Napisano 7 czerwca 2012 Jeżeli grają tylko dwie kolumny przednie - to prawdopodobnie odtwarzasz sygnał stereofoniczny.Trzeba wybrać tryb symulacji wielokanałowej i powinno grać na wszystkich kolumnach.Jeżeli to jest kino domowe - to włóż płytę DVD z wielokanałowym dźwiękiem i powinno ruszyć na wszystkich kolumnach.PozdrawiamPS. O celewości odtwarzania dźwięku stereo na wszystkich kolumnach nie dyskutuję Odpisz, cytując
michall2107 Napisano 8 czerwca 2012 Autor Napisano 8 czerwca 2012 To płytki Cd nie mają tej opcji wielkoanałowej ? a wiesz moze jak ta opcja się nazywa ? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 8 czerwca 2012 Napisano 8 czerwca 2012 Płyty CD z muzyką są stereofoniczne (albo monofoniczne - w przypadku starych nagrań, gdy nie są przerabiane).Sprawdź np. Dolby Prologic albo symulacje sal koncertowych (nie pamiętam, jak to jest w Philipsach).Powinieneś mieć gdzieś opcję dźwięku na pilocie, po każdym wciśnięciu pewnie będziesz miał zmianę trybu...A jak masz instrukcję - to zerknij w opis!Pozdrawiam Odpisz, cytując
cooledit Napisano 8 czerwca 2012 Napisano 8 czerwca 2012 Dla informacji tylko dodam być może jako ciekawostkę. Znam tylko dwóch wykonawców którzy na płytach CD wydali materiał w Dolby Surround. Isao Tomita i Andreas Vollenveider. To są dwa wyjątki potwierdzające regułę o której pisał RoRo. Odpisz, cytując
michall2107 Napisano 8 czerwca 2012 Autor Napisano 8 czerwca 2012 http://www.p4c.philips.com/files/d/dvd580m...751_dfu_eng.pdfTutaj jest instrukcja probuję ją rozgryżć ale nie udaje mi się ;/ Odpisz, cytując
Recommended Posts