Lukash1710 Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2012 Witam.Mam wzmacholek ELEKTRONIKA WST-601. Mój problem taki, że nie mam dźwięku. Ani na MONO ani na STEREO. Podlaczylem pod laptopa. Sluchawki graja, wiec wina nie lezy przy laptopie.Do wzmacniacza dziś kupiłem kabel JACK - DIN, bo nie mialem kabla a wzmachol jest świeżo od kolegi. U niego na jego kablu jak sprawdzaliśmy pół miesiąca temu, dzialalo bez problemu i tylko go sprawdzil i wszystko gralo. Przyznam się, kabel kupioy w Elektronicznym za 6zł. Czy to może być wina kabla? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2012 weź jakiś inny kabel na próbę i będziesz wiedział czy tu tkwi problem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2012 Pytanie jest nastepujące: w którą stronę idzie sygnał:normalnie dwukierunkowy pięciopinowy kabel DIN ma zarówno sygnał wejściowy, jak i wyjściowy.Tak jest przy kablach DIN na DIN.Końcówka jack stereo - to 3 druty (lewy, prawy, masa),natomiast 5 DIN jeśli jest stereofoniczny i ma 3 druty (lewy, prawy, masa) to puszcza sygnał w jedną stronęWg mnie musisz poszukać rozpiski sygnałów na pięciopinowym wtyku DIN, następnie albo multimetrem sprawdzić wyprowadzenia w tej wtyczce - albo rozłożyć wtyczkę i sprawdzić które piny we wtyczce są podłączone...Uwaga: jest to prawdopodobne wyjaśnienie - tak na szybko - i nie dam za nie głowy.Ale może Ci pomoże Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash1710 Napisano 30 czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2012 Cytat Cytat Aham, pójdę na hardcora.Które bolce wyciągnąć, żeby byl ten lewy, prawy i masa?Uploaded with ImageShack.us Zrobilem tak, że te dwa z prawej wyciagnalem. Nadal nie dziala. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 lipca 2012 Poniżej masz link do opisu złączy w gnieździe i we wtyczce DINhttp://obrazki.elektroda.net/69_1204312520.jpgw przejściówce DIN - jack (tak samo będzie z minijack)http://obrazki.elektroda.pl/8377507100_1329731110.jpgalbo tutajhttp://business.virgin.net/tom.baldwin/pinout-5din.htmlMasz multimetr - by sprawdzić czy sygnał prawidłowo przechodzi?Jak pisałem wcześniej - masz zazwyczaj 2 rodzaje kabla poąłczeniowego (przejściówki) dla sygnału stereo idącego albo od strony wtyku DIN, albo odwrotnie - od strony wtyku jack.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash1710 Napisano 3 lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2012 Dałem wzmacniacz do elektryka. Stwierdził, że został przepalony kanał, który odpowiada za sygnał między wzmacniaczem a sprzętem.Drogo mi za to zawołał, więc sobie to odpuściłem. Sprzedałem to padło. Dorwałem amplituner o mocy 90W firmy SONY. Może i słabe, ale daje radę - suba napędza. Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts