Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

moze dla uzytkownikow tego forum pytanie jest banalne i wogóle bez sesnu ale jak do tej pory nikt mi nie potrafił pomóc (nawet obsluga sklepu z glosnikami)

Mam glosniki Creative 7.1 i chcialbym polączyc je z urzedzeniem przenosnym, ot powiedzmy Creative Zen czy cos podobnego. Kabel Stereo to Stereo daje dzwiek tylko na 2 glosnikach. Czy jest mozliwosc takiejj konfiguracji aby graly wszystkie 8 glosnikow?

Z gory wielkie dzieki za pomoc icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Mam glosniki Creative 7.1

Konkretnie który model posiadasz? GigaWorks S750 może mieć taką możliwość .
W większości jest tak, że jak podłączysz odtwarzacz mp3 stereo, to grają tylko przednie głośniki i suboofer.
Żeby grały wszystkie głośniki, to potrzebny jest specjalny rozdzielacz minijack 1/3.
Napisano
Cytat

Cytat

Mam glosniki Creative 7.1

Konkretnie który model posiadasz? GigaWorks S750 może mieć taką możliwość .
W większości jest tak, że jak podłączysz odtwarzacz mp3 stereo, to grają tylko przednie głośniki i suboofer.
Żeby grały wszystkie głośniki, to potrzebny jest specjalny rozdzielacz minijack 1/3.

mam t7900.

mozesz napisac wiecej o rozdzielniku? cena i gdzie mozna go dostac?
Napisano
Wystarczy że kupisz trzy takie złącza minijack. Wsadzisz dwa do jednego, i w ten sposób będziesz miał 4 wyjścia, do których wepniesz cztery wtyczki minijack z głośników 7.1.
Podałem przykładową ofertę z allegro, ale tego typu złącza kupisz w każdym sklepie z częściami RTV czy na straganie.