Robertos Napisano 23 sierpnia 2012 Napisano 23 sierpnia 2012 Witam szukam pomocy fachowej w temacie zakupu sprzetau audio plus kino domowe .Parametry pokoju 55 m kw. Myślałem o zakupie jakiegoś Bose serii v38 z DVD ale okazuje sie ze ten sprzęt ma swój system okablowania i tutaj zaczyna sie problem ponieważ kable Mam już zainstalowane pod głośniki . Głośniki muszą być małe , subwoofer da sie schować . Co mi doradzacie do kwoty 8-12 tys Sam nie oglądam za dużo filmów lecz bardzo dużo słucham muzyki ,najlepiej jakby wszystko współpracowało z iPhone Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 sierpnia 2012 Napisano 24 sierpnia 2012 Witaj,masz dosyć duże pomieszczenie, które zawsze wiąże się z pewnymi problemami związanymi z odpowiednim nagłośnieniem (szczególnie za pomocą niedużych głośników). Dodatkowo warunek możliwie najwyższej jakości dźwięku (odsłuchy stereo) bardzo ogranicza wybór komponentów.Najmniej problemów będzie z elektroniką - zwróćiłbym Twoją uwagę na jeden z modeli amplitunerów Yamaha (RX-V673, RX-V773 lub najnowszy serii Aventage RX-A820) lub Denon (AVR-2113 lub AVR-2313). Każdy z nich spełni wymagania dotyczące funkcjonalności (obsługa sieci, radia internetowe, sterowanie iPhone) oraz jakości dźwięku.Tak jak pisałem powyżej, większy problem będzie w kwestii kolumn. Bardzo bezpiecznym, dobrze brzmiącym i eleganckim rozwiązaniem byłby system oparty na kolumnach Monitor Audio Apex (A10 x 4 + A40 + AW12). Jeśli kładziemy większy nacisk na muzykę, warto zastosować na fronty A40 oraz subwoofer REL T9. To jest konfiguracja, którą zdecydowanie zalecam i daję gwarancją, że zagra bardzo dobrze.Alternatywnie można zwrócić uwagę na system kolumn oparty na DALI FAZON oraz najnowsze płaskie głośniki KEF serii T (np. system T305).Są to tylko moje propozyce, rozwiązań jest bardzo dużo. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania które pozwolą na wybór optymalnie dobranej konfiguracji. W przypadku pytań proszę o kontakt. Odpisz, cytując
Recommended Posts