zimnyx Napisano 25 października 2012 Udostępnij Napisano 25 października 2012 Witam mam taki maly problem jako ze kiedys sluchalem bardzo duzo muzyki z plyt gramofonowych teraz chcialbym do tego powrocic kiedys wszystko wydalem gramofon + plyty teraz zaluje tego kroku ale no coz stalo sie kolega ma gramofon starego bernarda a ja amplituner SONY STR-DH520 na probe chcialbym to polaczyc zeby zobaczyc czy bedzie mi sie to znow podobalo czy da rade bez przedwzamcniacza aby nieponosic kosztow jezeli wszysstko zagra i bedzie jakos gralo w miare to bede chcial zakupic jakis leprzy gramofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 października 2012 Udostępnij Napisano 25 października 2012 WitamTwój Sony to amplituner kina domowego, nie ma wejścia Phono, więc nie będzie grało. Potrzeny jest przedwzmacniacz gramofonowy, lub amplituner, czy wzmacniacz stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnyx Napisano 26 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2012 Dziekuje za podpowiec to jeszcze jedno pytanie gdybym zalatwil gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem np SONY PS-LX250H dalo by wtedy rade???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 26 października 2012 Udostępnij Napisano 26 października 2012 Dałoby radę. Pamiętaj jednak, że amplituner da gorszą jakość muzy niż wzmacniacz stereo. Nie piszesz nic o kinie domowym więc nie wiem czy ampli służy do kina i jako dodatek chcesz gramofon, czy ampli "robi" za wzmacniacz do słuchania muzyki głównie - w drugim przypadku można by pomyśleć o sprzedaniu go i kupieniu w zamian wzmacniacz z wejściem PHONO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnyx Napisano 27 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2012 Ampli robi za kino domowe a gramofon ma byc dodatkiem niejestem jakims audiofilem ale wlasnie zawsze bardziej mi sie podobal dzwiek z gramofonu ( i cala otoczka tego czyli dbalosc o plytki itd) niz dzwiek z cd (tak jakos bezduszy) i narazie chce sprobowac bez wielkich nakladow finansowych ale w przyszlosci jezeli wszystko wypali bede kupowal leprzy gramofon co do ampli mam jeszcze ampli tehnicsa ale starego juz jak swiat pozatym niemoge sobie zbytnio pozwolic na postawienie drugiego ampli choc kto wie co mi jeszcze przyjdzie do glowy hahaha jak sie wciagne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 października 2012 Udostępnij Napisano 27 października 2012 W takim razie, wszystko co jest Tobie potrzebne, aby gramofon zagrał z twoim amplitunerem, to coś takiego :http://allegro.pl/monacor-spr-6-przedwzmac...2716923761.html [ MONACOR SPR-6 PRZEDWZMACNIACZ GRAMOFONOWY ] Możesz, oczywiście kupić gramofon z przedwzmacniaczem, jak ten SONY PS-LX250H. Jednak myślę, że warto zainwestować w lepszy gramofon. Nawet w podobnym przedziale cenowym, no może troszeczkę wyższym, ale to niewiele, a tylko popatrz :http://allegro.pl/dual-cs-415-1-gwarancja-...2735804355.html [ DUAL CS 415-1 ]Piękny klasyk, w super stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnyx Napisano 28 października 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2012 No i przywiozlem ddo domu gramofon od kolegi malo tego wycyganilem go od niego za mante ktora lezala i sie kurzyla jej dziwek jest wspanialy mysle ze trzba bedzie zakupic jakis leprzy sprzet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 28 października 2012 Udostępnij Napisano 28 października 2012 Myślę, że warto używać sprawdzania pisowni oraz używać tzw. znaków przestankowych - bez nich czasem dość trudno zrozumieć sens zdania.W tym pszypadku tak włąśnię jezd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 października 2012 Udostępnij Napisano 28 października 2012 Dokładnie, ciężko czyta się takie posty . Nie rozumiem, czy to ten Bernard, o którym mowa była wcześniej ? Bo z tym dźwiękiem, chodzi o Mantę, której się pozbyłeś, tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator65mcz Napisano 29 października 2012 Udostępnij Napisano 29 października 2012 Cytat No i przywiozlem ddo domu gramofon od kolegi malo tego wycyganilem go od niego za mante ktora lezala i sie kurzyla jej dziwek jest wspanialy mysle ze trzba bedzie zakupic jakis leprzy sprzet Witam. jak bedziesz zainteresowany to mam kilka ciekawych gramofonów. mysle w dobrych cenach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts