axo Napisano 6 listopada 2012 Napisano 6 listopada 2012 WItam serdecznie.Wczoraj stalem sie posiadaczem avr 460. Jako ze instrukcja pl jest strasznie uboga mam kilka pytan:-jak wlaczyc pure direct badz direct w tym ustrojstwie?-jak ustawic aby automatycznie przelaczal sie na ilosc glosnikow , gdy mam material w 5.1 badz stereo chcialbym aby automatycznie sie przelaczylMusze przyznac ze yamaha miala zrozumiala obszerna instrukcje PL, harman sie nie popisal :/Bylbym wdzieczny za nakierowanie .Pozdrawiam. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 6 listopada 2012 Napisano 6 listopada 2012 Co to znaczy "automatycznie się przełączał"?Nie ma tam czegoś takiego jak tryb DIRECT, czymś w tym stylu jest opcja odsłuchu 2-channel STEREO z TONE CONTROL w trybie OFF. W instrukcji piszą, że wtedy sygnał idzie tylko przez regulację głośność, a i działa to tylko z wejść analogowych. Odpisz, cytując
axo Napisano 6 listopada 2012 Autor Napisano 6 listopada 2012 Chodzilo mi o wlaczanie sie ilosci glosnikow odnosnie zrodla.Jak mam sciezke np utwor we flac 5.1 to wlacza na wszystkie glosniki a jak stereo to tylo na 2.Dziwne jest jeszcze to ze nie moge przeprowadzic poprawnie kalibracji, gdyz zatrzymuje sie na subie, ktorego nie posiadam nawet (mam 5.0) a nic nie pomaga wylaczenie go w opcjach:/Dzisiaj zauwazylem ze slychac dosc denerwujacy szum z glosnikow, nawet jesli nie leci muzyka.:/Pozdrawiam. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 6 listopada 2012 Napisano 6 listopada 2012 FLAC 5.1? Jak to dekodujesz? Przecież to musi się dziać z poziomu komputera i dalej sygnał analogowo do amplitunera (ewentualnie najpierw konwersja do Multi-LPCM), a w takim przypadku nie ma szans, żeby Ci sam przełączał ilość głośników... Odpisz, cytując
axo Napisano 6 listopada 2012 Autor Napisano 6 listopada 2012 Zrodlo to bluray, on skie juz tym zajmuje i sygnal dostarcza do ampli, a odnosnie tych szumow?Powinienem sie martwic i jechac do serwisu po 2 dniach uzytkowania:/ Zlokalizowalem ze szumia tweetery, Kolumny podlaczylem bez biampingu, zworka laczaca zostala w terminalach.Pozdrawiam. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 6 listopada 2012 Napisano 6 listopada 2012 Szum to wysokie częstotliwości, więc muszą "grać" tweetery. Jaka jest tego przyczyna to już ciężko wyrokować. Może być kwestia jakiś zakłóceń z sieci, choćby komputer, albo inne urządzenia, może ampli ma jakąś wadę, albo one po prostu tak mają i już. Szumi zawsze, czy tylko jak podkręcisz głośność dość znacznie? Odpisz, cytując
axo Napisano 7 listopada 2012 Autor Napisano 7 listopada 2012 Obawiam sie ze trafilem jednak na wadliwy egzemplarz.Szumi caly czas i to we wszystkich glosnikach.Szum wzrasta zarazem z podnoszeniem glosnosci.Szczerze to nie da sie tego sluchac tak to denerwuje. Szkoda bo ampli ma kilka dni ;(Pozdrawiam.Problem rozwiazany. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 2 grudnia 2012 Napisano 2 grudnia 2012 Cytat Problem rozwiazany. W jaki sposób? Odpisz, cytując
axo Napisano 3 grudnia 2012 Autor Napisano 3 grudnia 2012 Ampli mial wade fabryczna, poszlo do naprawy.Na jego miejsce jest yamaha 773, slabszy sprzet , mniej dynamiczny ale jestem z niego bardzo zadowolony.Pelny pre out, pelny "prawdziwy" pure direct .... jestem zadowolony do harmana sie zrazilem :/Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts