vinyl Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 listopada 2012 Witam. Chciałem się Was poradzić w sprawie związanej ze zmianą sprzętu grającego. Otóż mam starego Panasonica SA-AK44, który ma już ponad dekadę dość intensywnego użytkowania prawie dzień w dzień, co słychać przy odtwarzaniu czegokolwiek. Ostatnio znalazłem sprzęt marki Technics SC-EH760, używany, który myślę że powinien odtwarzać lepiej dźwięki niż ten który posiadam teraz. Wiem że to nie jest sprzęt który będzie grał super czysto itp. no ale zwyczajnie nie stać mnie na wydanie xk zł. Budżet w sumie mam niewielki, bo zaledwie ok. 1000 zł. No i teraz pytanie, czy jest to dobra opcja? Ewentualnie co innego moglibyście polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackJack Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 listopada 2012 Możesz ułatwić kolegom zajęcie podając jeszcze takie informacje jak: jakie masz kolumny, jakiej słuchasz muzyki, jaka typ dźwięku lubisz, do jak dużego pomieszczenia ma być sprzęt, sprzęt ma być nowy czy może być używany. Za pewne takie informacje pomogą im udzielić jakiejś sensownej odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 listopada 2012 Dodam, że jeśli się dobrze poszuka, to możliwe jest znaleźć (dobrać) dobrze grający zestaw stereo nawet do 1000zł. Oczywiście używany.Wymiana Panasonica na Technicsa, jest jak zamiana Fiata 126p na Daewoo Tico. Czyli w pewnych aspektach lepiej w innych gorzej, ale generalnie wciąż słabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 listopada 2012 Udostępnij Napisano 7 listopada 2012 WitamWidziałem i słyszałem podobne wieże, dawno temu u moich znajomych. Zamiana Panasonica na tego Technicsa.., no ok, ale to i tak nie dostarczy ci nowych doznań w odsłuchu. Lepiej wygląda ? To już kwestia gustu, co kto lubi. Jednak faktem jest, tak pisał f1angel, że w takim przedziale cenowym, można złożyć fajny zestaw stereo. Zagra o niebo lepiej i dodam, że (moim zdaniem) szkoda wydać 1000 zł na taką ,,choinkę,, Ale, to już Twoja decyzja.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinyl Napisano 8 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 No właśnie dlatego założyłem ten temat by nie wpakować się w szambo. Więc tego Technicsa już wybiliście mi z głowy, ale prosiłbym o pomoc przy złożeniu czegoś sensownego. Pomieszczenie ma ok. 12m^2, słucham głównie hip hopu i rocka no i w sumie większość czasu sprzęt jest podpięty do laptopa. Co do stanu sprzętu raczej celował bym w coś używanego, bo z takim budżetem wydaje mi się że nie ma sensu oglądać się za czymś nowym. I co do budżetu właśnie to jednak postanowiłem wydać więcej, a mianowicie tak do 1500-1700 zł to już max. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 listopada 2012 Jeśli o mnie chodzi, to mogę pomóc dopiero w przyszłym tygodniu. Do piątku bardzo dużo pracuję i jak wracam nie chce mi się nic. W sobotę i niedzielę będę na Audio Show. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinyl Napisano 10 listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2012 Cytat Jeśli o mnie chodzi, to mogę pomóc dopiero w przyszłym tygodniu. Do piątku bardzo dużo pracuję i jak wracam nie chce mi się nic. W sobotę i niedzielę będę na Audio Show. Byłoby miło, jakbyś poświęcił trochę swojego czasu, bo jestem laikiem w tym temacie, a fajnie byłoby w końcu mieć coś co w miarę dobrze gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts