Vito76 Napisano 3 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2012 WitamMam prośbę o pomoc w wyborze sprzętu.Przeznacznie: 50% muzyka, 50% fimypokój: 35 m2Amplituner:Ze różnych względów mam wybór ograniczony nie tylko do finansów (max.1,9k PLN)ale i miejsca zakupu, więc muszę wybrać jeden z poniższych z modeli:Denon AVR-1713Yamaha RXV-673 Onkyo TX-NR414Onkyo TX-NR579Marantz SR-5023 PREMIUM GOLDMarantz NR1402Bz mojego, zupełnie amatorskiego, punku widzenia na razie wygrywa Denon ze względu na funkcje sieciowe.Do tego kolumny (na razie tylko dwa fronty) z poniższej listy:Magnat Monitor Supreme 2500 moccaWharfedale Diamond 10.6 lub 10.7 Jamo S606 2.0oraz być możeCanton GLE 470.2Z góry dzieki za pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2012 Kolumny lipne. Czemu tylko z poniższej listy ?Ile na kolumny możesz przeznaczyć i jakiej muzyki słuchasz, co lubisz w dźwięku ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2012 Witaj,po pierwsze jeśli chcesz kupić system 2.0, dlaczego bierzesz pod uwagę amplitunery wielokanałowe. W podobnej cenie kupisz urządzenie 2-kanałowe o klasę lepsze.Napisz proszę jakiej muzyki słuchasz, jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe, jakie preferujesz brzmienie. W podanym budżecie spokojnie można znaleźć przyzwoity system. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vito76 Napisano 3 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2012 Cytat jeśli chcesz kupić system 2.0, dlaczego bierzesz pod uwagę amplitunery wielokanałowe. W podobnej cenie kupisz urządzenie 2-kanałowe o klasę lepsze. bo w dużej części będą służyły do filmów, a w przyszłości dostawię coś do tych frontów.Muzyka bardzo różnoroda, od rocka, HH aż do muzyki klasycznej.pokój ma 35m2, z tym, że wykorzystać można jakieś 20-25.Co do pytania czemu tylko z listy: ponieważ jestem ograniczony do oferty Agito i Morele, a nie są to audiofilskie sklepy internetowe:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vito76 Napisano 6 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2012 Temat do zamknięcia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts