Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam , w styczniu planuje zakup nowego amplitunera do kina domowego mam na to przeznaczone około 1500 zł , chcę aby amplituner dobrze grał stereo , bo dużo słucham muzyki. Tuner może miec maksymalnie 16 cm wysokości . na chwile obecna myśle o Denon avr 1612 albo troche droższy Denon AVR 1713 . Proszę o porade co wybrać w tej cenie , bede bardzo wdzięczny
Napisano
w porównaniu do mojego zabytka , każdy nowy tuner to kozak , na razie używam Thomson DPL 500 ma juz około 10 lat i najwyższy czas go wymienić , kolumny to zestaw Monitor Audio Bronze bx 2 na razie 2 szt i do tego aktywny subwufer magnat , muzyka jakiej słucham hm icon_biggrin.gif wszystkie gatunki , lubię wyrażne tony wysokie i niski bas , zależy mi żeby dobrze grało radio i maksymalna wysokośc tunera to 16 cm.
Napisano
Witaj,
jeśli zestaw będziesz wykorzystywał przede wszystkim do słuchania muzyki, zdecydowanie proponuję zwrócić uwagę na urządzenia 2-kanałowe. Przykładowo podany już wcześniej Harman Kardon HK3490 będzie bardzo dobrym rozwiązaniem, warto zwrócić także uwagę na Yamaha R-S500 i R-S700, Marantz SR5023, Onkyo TX-8030. Wybór zależy od Twoich preferencji brzmieniowych oraz posiadanych kolumn.
Jeśli jednak musimy pozostać przy amplitunerze wielokanałowym, zwróć uwagę na wybrany przez Ciebie Denon AVR-1713, chociaż na obecną chwilę bardzo ciekawą propozycję stanowi Yamaha RX-V671. W dobrej cenie kupisz też (teraz gdyż jest to wyprzedaż) Onkyo TX-NR579.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnie dobranej konfiguracji.
Napisano
dzeiki wszystkim za pomoc , już zastanawiam sie czy nie kupic tunera stereo 2.1 w sumie filmów ogladam bardzo mało , słucham głównie muzyki i radia , nie bede musiał dokupowac kolumn bo te które mam mi odpowidają . Jednak ten polecany HK 3490 na pewno sie nie zmieści do wnęki , w gre wchodza yamaha rs 500 i rs 700 marantz sr 5023 i onkyo tx 8030