zieluwid Napisano 16 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2012 Widzisz, możesz postawić na kawałku zwykłej gąbki. To jest rozwiązanie bardziej profesjonalne, prezentuje się też znacznie lepiej. Ale nie wszystko od razu . Jeśli się zainteresujesz, to jeszcze zdążysz kupić wszystko.Ale widzę, że kolumny już kupiłeś, tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 17 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2012 Tak. Dziś przelew robie i mam nadzieje, że jutro mi wyśle kurierem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2012 To fajnie. Nie zapomnij o kablach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 18 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Z Dali chyba moge sie pożegnać ;P Typek od kilku dni nie odpisuje na maile, od 2dni ma wylaczony telefon także raczej nic z tego dobrze ze nie zaplacilem. Tak więc może byś zielu doradził coś pokroju Dali albo lepsze ? (tylko blagam niech to brzydkie nie bedzie ;d) Cena do 400zł, pokój 20m. A jak możesz to najlepiej podaj mi swoje gg i szybko sie dogadamy ;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Nie rozumiem. Kupiłeś i nie zapłaciłeś ? To jak ktoś, ma realizować zamówienie, skoro nie otrzymał pieniędzy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 18 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Kupiłem tak na prawde po to żeby mieć jego numer telefonu bo wczesniej juz pare dni mi na maile nie odpisywal, ale to nie ważne . Co o tych myślisz ? http://allegro.pl/rewelacyjne-vintage-moni...2872335056.html też będa sie przesuwać ? ;d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Mam wrażenie, że zatoczyliśmy koło.Wpłać pieniądze za te Dali i czekaj na przesyłkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 18 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 No nie bede wplacal przeciez jak z typem 0 kontaktu. Może za granice wyjechał bo kupiłem dzień przed koncem aukcji to pewnie pomyslal ze nikt nie kupi i olał sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Ja wychodzę z innego założenia. Kiedy kupuję to jest moje, następnie przelewam kasę i czekam na produkt. Problemy rozwiązuję kiedy się pojawiają. Ty kupiłeś przedmiot 2 dni temu i nie zapłaciłeś. Ale twoja sprawa, szkoda bo dobre kolumny. Cytat Może za granice wyjechał bo kupiłem dzień przed koncem aukcji to pewnie pomyslal ze nikt nie kupi i olał sobie Fajna dedukcja. Miałem ciężki dzień, a ten wpis mnie rozbawił . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 18 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Dobra nie róbmy offtopu ;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Jeszcze lepiej będą się przesuwać Altusy, ale czy to będzie miało dużo wspólnego z dobrym brzmieniem?Co do celu stosowania Blu Tack'u pod kolumnami, najmniej chodzi o przesuwanie się. Bardziej o to, że kolumny zaczynają rezonować z blatem biurka i "grać" z nim. Mogą pojawić się dodatkowe niekontrolowane dźwięki a kolumna wpadając w drgania da brzmienie rozedrgane, nerwowe, mało precyzyjne. I kilka innych korzyści - może sam kiedyś stwierdzisz jeśli masz odrobinę słuchu. Blu Tack dodatkowo zabezpiecza kolumny przed przypadkowym zrzuceniem. Co do linku i kolumn JBL, to zapewne są super. Szczególnie z tym wgniecionym głośnikiem wysoko-tonowym i urwanym korektorem akustycznym (przed nim). I jeśli te nie są brzydkie, to mamy zupełnie inne poczucie estetyki. Ale oczywiście to nie jest tematem do dyskusji. , No może to, że nie wiadomo co Ci polecić by trafiło w Twój gust. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2012 Jakby nie było Dali kupiłeś, Pioneery też , tego samego dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 wiec czym ja mam sie kierowac w poszukiwaniach? bo jak narazie to wiem tylko ze nie watami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 W tym temacie jest już tyle informacji i typów kolumn, że nie powinieneś mieć problemów. Jeśli jednak to za mało, poczytaj inne podobne tematy na forum. Jest ich mnóstwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Wyobraźcie sobie ludzie, że dziś budzi mnie kurier i ku mojemu zdziwieniu wręcza mi 20kg paczkę. Gdy ją otworzyłem zobaczyłem coś takiego Także lece po kabelki i dam zaraz opinię ;p (ta piekne sa ;p) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No widzisz, z zagranicy przysłali . Super wyglądają, koniecznie napisz o wrażeniach, jak odpalisz sprzęt. Tylko podłącz odpowiednio, + do +, - do -. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No właśnie mam nadzieje, że źle podłączyłem.. bo jak narazie to to gra gorzej niż te moje Soniaki.. bo przy lekkim basie już membrana trzeszczy, załączam foto oczywiście: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Dobrze podłączyłeś. Jak to membrana trzeszczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No normalnie zaraz filma wrzuce i albo mi sie wydaje albo powietrze z niej bokiem bije. Mowa oczywiście o lewej kolumnie, bo prawa nie trzeszczy chyba normalnie gra nie wiem.. chyba pierdzi troche ale sony i tak chyba lepiej gralo ;o niz ta prawa bo na lewą brak słow.. nie bede sie rozpisywał zaraz filma zobaczysz w hd będzie to coś tam sie da usłyszeć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 LINK tylko pamietaj zaznacz hd. A i zauważyłem jeszcze ze jak wciska sie lewą membrane do środka to tak dziwnie szoruje o coś.. prawa oczywiscie nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Wow, no ja się nie dziwię, że trzeszczy...Włącz "normalną" muzykę i wyłącz wszystkie wzmocnienia basów i inne cuda. Trzeszczy dalej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Film był nagrywany z wyłączoną opcją "Loudness" gdyby byla wlaczona to "trzeszczenie" by zagłuszało sama muzyke, która nic do tego nie ma skoro lewa trzeszczy a prawa nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Ale niefart . Wydaje mi się, że niskotonowy w lewej może być uszkodzony, ale nie musi. To trzeszczenie, brzmi podobnie, tak jakby coś było niedokręcone. Obejrzyj kolumnę dokładnie, może jest tam jakiś niestabilnie trzymający się element, który należy poprawić. Zrób to.Można zamienić kanały, spróbuj. Sprawdź jeszcze jak grają kolumny, na innym gatunku muzycznym, czymś lżejszym. Czy też trzeszczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Czy ja wiem.. ja sie nie znam ;d a kanaly zmienialem i to samo było ciagle. sprawdzałem już na popie, rapie, techno wszedzie to samo nawet na reklamach w radiu trzeszczy ;d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Wygląda na uszkodzony niskotonowiec, pisz do sprzedającego i reklamuj. A grało tak od początku, nie przegiąłeś z niskimi i głośnością, podczas pierwszego testu ?Pieniądze przelałeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts