SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No wlasnie najlepsze jest to, że za darmo je dostałem ;d Nie zrobiłem nic poza kliknieciem kup teraz. Z tym typem nie ma żadnego kontaktu.. od paru dni telefon wylaczony na maile nie odpisuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Odeślij kolumny. Napisz mail z jakiego powodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Jak sie w koncu odezwie i da hajs na kuriera to oczywiscie, bo przysłał popsute a tak wychwalał na allegro. A powód to: "Uszkodzony niskotonowiec w lewej kolumnie" tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Na to wygląda, skoro grała tak od momentu, kiedy podłączyłeś sprzęt. Obejrzałeś, czy aby głośnik nie jest obluzowany ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Chyba już rozwiązałem zagadke.. na tym "niskotonowcu" jest taka guma dookola no i niestety połowa z niej odstaje i to raczej dlatego trzeszczalo. Coś się da z tym zrobić ? Przykleić to mam czy jak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Zdjęcie zrób, trudno powiedzieć. Ale to przyczyna na bank, mówiłem żebyś sprawdził dokładnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Tak myślałem, zawieszenie się odkleiło. Bardzo proste do naprawienia. Myślę, że sobie poradzisz z tym. Ale sprzedający zasługuje na naganę !Trzeba wykręcić głośnik. Najlepiej to przykleić to od nowa całe. Ale jeśli to nie jest większe niż połowa głośnika, możesz podkleić specjalnym klejem. To kolejne koszty, niewielkie, ale takie naprawy nie powinny leżeć w Twoim obowiązku jako kupującego (tym bardziej, że nie było o tym słowa w aukcji). Twój wybór, bo kolumny są dobre, ale równie dobrze możesz na tej podstawie reklamować produkt. Podkreślam, że to dość prosta operacja, jeśli chodzi o naprawę. To nie jest uszkodzenie mechaniczne wymagające zmiany całego głośnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No właśnie jakimś cudem kiedy napisałem do sprzedawcy, że są uszkodzone to mi odpisał i to po chwili dosłownie Napisał mi tak: Szczerze mówiąc to nie zwrociłem uwagi na stan zawieszenia tych głośników.Jeżeli Pan chce to może Pan oddać ten głośnik do regeneracji, podklejenie tej gumy nie będzie drogo kosztować a ja pokryję koszty naprawy. Nie bedzię to więcej niż 50 zł i na pewno nie wpłynie na jakość dźwięku.Jeżeli jednak nie odpowiada Panu takie rozwiązanie to proszę dobrze zabezpieczyć głośniki i odesłać je do mnie na mój koszt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 I nie wiem co robić.. bo nawet nie mam pewności czy ten drugi jest w pełni sprawny bo gra fajnie i głęboko tylko, że chyba za słabo bije bassem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No to powiem Ci, że Facet podszedł do sprawy uczciwie. Może faktycznie nie zauważył. Ważne, że zachowuje się fer.Słuchaj, dał Ci prostą opcję. Odsyłasz na jego koszt, lub reperujesz na jego koszt. Nic nie tracisz. Decyduj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Najlepiej to by było nareperować na jego koszt sprawdzić jak by dwa grały i ewentualnie wtedy odesłać na jego koszt A za te 400zł lepszego nic nie znajde ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Posłuchaj, nie przeginaj. Nie chcesz kolumn, to oddaj. Jak chcesz zatrzymać, to Facet płaci za naprawę. Wybieraj. Jak chcesz kozaki do takiego grania i jeszcze ładne to kup Quadrale. Ale szykuj się na większy wydatek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Te Quadrale ? http://allegro.pl/kolumny-quadral-kx-300-i2849119541.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Nie, te :http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-quadr...2874836646.html [ QUADRAL ALTAN MK IV ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 4 Ohm'y i 100W ? Przecież to już Dali lepsze jest bo ma 8 Ohmów i tyle samo Watów, a czytałem gdzieś na necie, że im wiecej Ohmow tym wieksza moc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Cytat czytałem gdzieś na necie, że im wiecej Ohmow tym wieksza moc Gdzie wypisują takie bzdury? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Wklep sobie w google i poczytaj to i owo, a nie mi tu dyrdymały walisz. Ja już nie mam siły, na takie gatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 Ja wcale nie powiedziałem, że sie nie znasz, że nie masz racji czy coś.. naprawie sobie te Dali na jego koszt i bede mial swiety spokoj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 SzpaQ, to jest forum i po to ono jest, żeby rozmawiać, móc się kogoś poradzić. Jak wiesz jest to bezinteresowne i bynajmniej dla mnie jest satysfakcją, że mogę komuś pomóc w miarę możliwości. Sam często pytam o różne kwestie.Już leci 4 strona dyskusji. Szukasz kolumn. Szereg informacji jaki tu się przewinął to jedno. Dwa jeśli czegoś nie jesteś pewien, zawsze możesz, jak pisałem wklepać w google i poczytać. Zajmie ci to 5-10 min. Zamiast tego walisz suchary, aż ręce opadają. Ja się nie obrażam, nie wiem skąd taka myśl. Już F1angel, nakreślił Ci zależność, jak i od czego zależy moc kolumn. Jak pisałem wcześniej, mam wrażenie, że kręcimy się w kółko. Fajnie jest, kiedy widać, że ktoś komu starasz się pomóc, wychodzi z inicjatywą troszeczkę dalej, a nie tylko ogranicza się do samych pytań. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 19 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2012 No bo kurwa kiedys szukalem wlasnie na googlach co to są te ohmy i znalazlem jak ktos sie na forum o to pytal i jeden typ napisal ze im wiecej ohmow tym wieksza moc to moja wina ze mnie w blad wprowadzili ? -,- Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2012 Jednym z atutów wyróżniających to forum, jest to, że nie używamy tu wulgaryzmów. Uszanuj to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2012 Właśnie im mniej ohmów mają kolumny, tym do wydajniejszej pracy zmuszają wzmacniacz i "wyciskają" z niego więcej mocy. Ale nie każdy wzmacniacz może wytrzymać duże spadki impedancji.A Dali to ja odesłałbym jednak sprzedającemu. oczywiście Twój wybór.Co do kolumn, to może rzeczywiście potrzebne Ci są nie takie, które dobrze grają, ale raczej mocno z zaznaczonymi skrajami pasma.Jeśli chodzi o Quadrale, to może jednak te starsze byłyby lepsze. Altany mogą z Pioneerem zagrać zbyt agresywnie. Poza tym niskich tonów znów może być dla kolegi za mało, bo to obudowa zamknięta.SzpaQ nie pisz BASS (tak piszą tylko nuworysze) tylko BAS a najlepiej NISKIE TONY. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzpaQ Napisano 20 grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2012 Cytat A Dali to ja odesłałbym jednak sprzedającemu. oczywiście Twój wybór. Dlaczego ?Tak tak potrzeba mi mocnego niskiego tonu ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts