Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Co się stało z NAD-em.Przed świętami poszły wszystkie. Teraz w rozsądnej cenie jest 320bee,315bee,340 i nikt tego nie chce. Ale za to zrobiła się moda na Harmana chyba, bo teraz jest skromnie. Z tą reakcją masz rację f1angel.
Napisano
Cytat

Jego zakup w Anglii pociąga za sobą problemy z zasilaniem w Polsce?

W Anglii prąd w gniazdkach jest taki sam jak w całej Europie tj. 50Hz/230V. Różnią się tylko same gniazdka/wtyczki.
Audiolaby, tak jak większość sprzętu audio mają odłączany kabel zasilający. Tak więc wystarczy mieć kabel z "kontynentalną" wtyczką i już.
To są w zasadzie taki same kable, jakie służą do zasilania komputerów.
Napisano
Jaka analiza? Budżetowa klasa A na ogół nie daje nam dużo watów ani dobrych, zebranych niskich tonów. Są dość przyjemne, ale na pewno nie szybkie, rytmiczne. Ogólny typ prezentacji i warunki mocowe MF A1 raczej nie wróżą dobrej współpracy z Twoimi kolumnami.
Napisano
jeśli chodzi o MAPa105 to bardzo byłem z niego zadowolony, grał mega szczegółowo ciepło muzykalnie z niezłymi niskimi tonami ale niestety słuchałem go na Heco Victa 500 i pewne braki się ukazały lecz były to braki spowodowane kolumnami, teraz bardzo żałuję że nie miałem okazji podpiąć ich pod Castle lecz Musical E100 rekompensuje mi to w pełni, ciekawość pewnie zostanie ale .....

Napisano
Azura wcisnąłem przypadkowo. Carvera widziałem wcześniej i podobał mi się. Wygląd z czasów gdy w konstrukcję z kszałtowników wkładało się różne elementy, by zbudować odpowiedni zestaw urządzeń. Na razie mam oko na Rotela RA 05,cena wysoka.
Napisano
A niech Cię icon_eek.gif icon_biggrin.gif icon_idea.gif Z Końskich jesteś? Ja też. Mieszkam od kilku lat w Kielcach ale w naszym Horse City icon_wink.gif urodziłem się, wychowałem i mieszkałem wiele lat.
Nie masz może swojego biznesu na ulicy "Łaziennej"? Poznałem tam dwie osoby i kilka lat temu trochę pogadaliśmy o audio i muzyce.
Może jesteś jedną z tych osób?
Napisano
No proszę. To pewnie się znamy z widzenia.
Ja też lubię wzmacniacze lampowe (i posiadam), ale nie wszystkie dobrze grają. Zresztą podobnie jak tranzystorowe. I trudniej (drożej) znaleźć dobrą lampę niż tranzystor.
Do Twoich potrzeb, do większego pomieszczenia za takie pieniądze nie kupisz.