Szymeeex Napisano 2 stycznia 2013 Napisano 2 stycznia 2013 WitamPosiadam kino domowe Sony bdv-iz1000w. Po 1000 watach spodziewałem się dużo większej mocy. Myślę, że problem tkwi w ustawieniach i taką też mam nadzieję. Siedząc na kanapie słuchając muzyki głośność ani głębia dźwięku jak i bass mnie nie zadowala, po prostu tego nie czuć, skala głośności jest do 50, przeważnie mam na 35 i jest to do normalnego codziennego użytku i jestem przekonany, że jest tu coś nie tak. Ma ktoś może jakiś pomysł lub wskazówki aby to dobrze skonfigutować ?Pozdrawiam Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 3 stycznia 2013 Napisano 3 stycznia 2013 Skargę możesz kierować tylko do producenta - podane 1000 W to bzdura (a właściwie przemyślany chwyt marketingowy na naiwnego konsumenta). Spójrz na pobór mocy z sieci, pomnóż przez sprawność wzmacniacza (średnio 0,5) a następnie podziel przez liczbę kanałów. Jak wyjdzie 20W na kanał to bardzo dobrze. Fizyki jeszcze nikomu nie udało się oszukać - perpetuum mobile wciąż nie istnieje. Te zabaweczki tak grają. Jeżeli instrukcja obsługi podaje jakiś sposób kalibracji, warto to zrobić ale nic więcej się nie uda. Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 3 stycznia 2013 Napisano 3 stycznia 2013 1000 W, chyba przez pomyłkę podali o jedno 0 za dużo . Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 10 stycznia 2013 Napisano 10 stycznia 2013 Nie, to taki ,,chłyt martetindody,, . Odpisz, cytując
don Napisano 10 stycznia 2013 Napisano 10 stycznia 2013 1000W, czy nie 1000W - będzie Pan zadowoloooony... Odpisz, cytując
Recommended Posts