Szymeeex Napisano 2 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2013 WitamPosiadam kino domowe Sony bdv-iz1000w. Po 1000 watach spodziewałem się dużo większej mocy. Myślę, że problem tkwi w ustawieniach i taką też mam nadzieję. Siedząc na kanapie słuchając muzyki głośność ani głębia dźwięku jak i bass mnie nie zadowala, po prostu tego nie czuć, skala głośności jest do 50, przeważnie mam na 35 i jest to do normalnego codziennego użytku i jestem przekonany, że jest tu coś nie tak. Ma ktoś może jakiś pomysł lub wskazówki aby to dobrze skonfigutować ?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2013 Skargę możesz kierować tylko do producenta - podane 1000 W to bzdura (a właściwie przemyślany chwyt marketingowy na naiwnego konsumenta). Spójrz na pobór mocy z sieci, pomnóż przez sprawność wzmacniacza (średnio 0,5) a następnie podziel przez liczbę kanałów. Jak wyjdzie 20W na kanał to bardzo dobrze. Fizyki jeszcze nikomu nie udało się oszukać - perpetuum mobile wciąż nie istnieje. Te zabaweczki tak grają. Jeżeli instrukcja obsługi podaje jakiś sposób kalibracji, warto to zrobić ale nic więcej się nie uda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2013 1000 W, chyba przez pomyłkę podali o jedno 0 za dużo . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Może chodzi o 1000W PMPO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Nie, to taki ,,chłyt martetindody,, . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 1000W, czy nie 1000W - będzie Pan zadowoloooony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts