pawel_krk Napisano 3 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2013 Witam serdecznie, pewnie niektórzy mają już dosyć tego typu pytań ale prosiłbym ( bardziej znających sie na tym ) o potwierdzenie czy dobrze dopasowałem sobie zestaw KD. Mam pokój jak w załączniku bez jednego kąta. Zestaw który mi się dość spodobał to ampli. yamaha rx-v673 i kolumny jamo s 606 hcs 3. Dodam że w 90 % będę oglądał filmy i mecze. Prosiłbym też o podpowiedż na umieszczenie tylnych głośników. Mogę też rozważyć inne elementy w cenie max 3,5 tys.Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pawel_krk2.doc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2013 Witaj,wybór amplitunera jest optymalny, nie będę sugerował żadnych innych opcji, gdyż nie ma sensu. Wybrany przez Ciebie zestaw kolumn jest skonstruowany typowo pod kino domowe, dźwięk przestrzenny, efekty. Jeśli system ten nie będzie wykorzystywany do odsłuchów muzyki, także nie będę proponował innej konfiguracji. Ewentualnie biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia, dobrym rozwiązaniem byłby zestaw Jamo S 608 HCS3 (są to trochę większe i mocniejsze kolumny niż Jamo S 606 HCS3) lub bliźniaczo podobny Wharfedale Obsidian 600 HCS Set. W przypadku zestawu Wharfedale jest dodatkowo 5-letnia zamiast 2-letniej gwarancja. Praktycznie przy każdym zestawie zmieścisz się w założonej kwocie (tylko z Jamo 608 jest to kwestia przekroczenia 50 zł.)Kwestia umiejscowienia kolumn efektowych - nie wiem czy kolumny powiesisz, czy postawisz na standach, ale w każdej opcji proponuję umieścić je około 1 - 1.5m za kanapą, czyli około 5.5 m od ściany przedniej. Takie ustawienie zapewni Ci dobrą przestrzeń z tyłu.Serdecznie zapraszam na odsłuchy jeśli masz jeszcze wątpliwości, w przypadku pytań służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 4 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2013 Wybór amplituner + kolumny 5.0 jest przede wszystkim bez sensu. Do kina domowego potrzebujesz kolumn z subwooferem - bez niego tracisz 50% przyjemności z oglądania.Z amplitunerów - jeśli nie potrzebujesz bajerów - możesz popatrzeć na amplitunery Harman Kardon, tańsze i zazwyczaj mocniejsze (realnie, nie na papierze) od Yamahy, choć w sumie jeśli nie słuchasz muzyki to ma to mniejsze znaczenie. Wybrałbym mniejsze kolumny o lepszej jakości dźwięku, razem z subwooferem niż te wielkie badylaki od Jamo czy Wharfedale, te potrafią jedynie narobić hałasu, nic więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 4 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2013 Dzięki chłopaki za podpowiedzi.Q21, czy kolumny Wharfedale które podałeś różnią się czymś więcej niż dłóższa gwarancja od Jamo ?don, subwofer jest przewidziany w niedalekiej przyszłości bo wiem że daje dużo radości Jakie kolumny byś polecił ?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2013 Witaj,z zasady Wharfedale Obsidian 600 HCP Set to odpowiednik Jamo S 608. Są to bardzo podobne konstrukcje. Jeśli chodzi o brzmienie to w przypadku Wharfedale jedynie jest trochę więcej środka pasma, co może być korzystne przy odsłuchach muzyki, ale to jest bardzo drobny szczegół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 9 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Witam ponownie,Miałbym jeszcze pytanie jakim przewodem podpiąć głośniki, przekrój ew. firma ?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Witaj,jeśli zależy Ci na jakości oraz trwałości (nie będzie problemu z utlenianiem), proponuję przewód Chord Carnival Classic lub Chord Carnival Silverscreen. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 9 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Dzięki Q21 powiedzmy że zależy mi na połowie tej jakości co na tych chordach co byś mi mógł wtedy polecić dodam że wybrałem te obsidiany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 9 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Na fronty i centralny możesz sobie kupić lepsze kable. Na tył gorsze.Jaki masz amplituner do tych Obsidianów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 9 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2013 Don tak jak w opisie Yamaha RX-V673 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 10 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2013 Na przód i centralny kup - Jantzen 925 za 15zł/m na Allegro, na tyły kup zwykłe miedziane OFC 1,5mm2 (ok 3zł/m2), tylko nie natnij się na OFC CCA (aluminium miedziowane). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 15 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2013 Witam ponownie,A co sądzicie o tym przewodzie:http://www.kabelek.pl/p,pl,486,kabel+glosn...2x+2-5+mm2.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 15 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2013 Jantzen lepszy wg parametrów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_krk Napisano 15 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2013 ok dzięki Don Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts