thomason89 Napisano 21 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2013 Szukam kolumn chyba najlepiej podstawkowych do pokoju 13mkw pod wzmacniacz marantz pm 7000.Obecnie posiadam Paradigm monitor 3 jestem do nich bardzo przywiązany jednak po 2 latach chciałbym coś innego.Muzyka jakiej słucham to raczej wszystkiego z naciskiem na jazz, joe cocker, katie melua, soul,ballady collinsa , stinga, Brayana Adamsa lubie gitary akustyczne w róznych składach.Poszukuje kolumn o podobnej podstawie basowej co w paradigmach lecz z lepszą średnicą no i czystą górą. kolumny będa stały na podstawkach odległosc od tylnej sciany ok 20cm maksymalnie tak samo od bocznych. Czy wersja z tylnym Br nie bedzie zbytnio dudnic przy takiej odległosci?Raczej ale nie koniecznie używane do 1500zł Moje typy to :monitor audio Bx2 (ponoc maja mało srednicy)Paradigm Titan Monitor v.6MAGNAT QUANTUM 653lub inni producenci tylko jacy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 21 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2013 do tej muzyi uważam że powinieneś posłuchać produktów Castle możesz być mile zaskoczony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2013 Witaj,proponuję koniecznie posłuchać kolumn Paradigm Mini Monitor v.7 oraz najnowszych (oficjalna premiera w Polsce na przełomie stycznia i lutego) Xavian Bonbonus. Monitor Audio niewiele wniosą w kwestii środka pasma, zresztą z Twoim Marantzem nie jestem pewny, że jest to najlepsze połączenie. Serdecznie zapraszam na odsłuchy, wybór kolumn jest niestety związany z wieloma czynnikami, dlatego proponuję także możliwość wypożyczenia kolumn na test w Twoim systemie (także na odległość). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts