gesco Napisano 10 lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 lutego 2013 Prośba o poradę jaką wieżę wybrać do tego pułapu, być może trochę więcej o ile ma to sens. Zależy mi na możliwie czystym dźwięku, dobrych basach i możliwie dużej mocy zastanawiam się nad: Philips MCD712 LG FB166 Onkyo CS545 Sony CMT-MX 700NI JVC UX-TB30V moze jakiś sharp ? a i zeby dla zony nie wygladalo jak kloc i posiadalo gwarancje.Nie mam na to za wiele miejsca pokoj ok 20m.Czy warto interesować sie starymi technicsami segmentowymi, nie wiem jak z ich awaryjnością ?Pozdrawiam Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiBu Napisano 18 lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 lutego 2013 Cytat Prośba o poradę jaką wieżę wybrać do tego pułapu, być może trochę więcej o ile ma to sens. Zależy mi na możliwie czystym dźwięku, dobrych basach i możliwie dużej mocy zastanawiam się nad: Philips MCD712 LG FB166 Onkyo CS545 Sony CMT-MX 700NI JVC UX-TB30V moze jakiś sharp ? a i zeby dla zony nie wygladalo jak kloc i posiadalo gwarancje.Nie mam na to za wiele miejsca pokoj ok 20m.Czy warto interesować sie starymi technicsami segmentowymi, nie wiem jak z ich awaryjnością ?Pozdrawiam Paweł WitamW tym budżecie, abyś osiągnął założone rezultaty (czysty dźwięk, dobre basy i możliwie duża moc + zadowolenie żony) pozostaje tylko kombinacja typu używany (lecz nie stary sztrucel) amplituner stereo i CD (np. Yamaha, Denon, Onkyo) i jakieś używane kolumny podłogowe (bas). Na stary sprzęt Technicsa raczej nie zwracaj uwagi. To było Hi-Fi w epoce jak u nas grały Amatory, itp.Kolumn szukaj wśród okazji na aukcjach. Budżet podziel: 50% kolumny, 50 % elektronika.Unikaj zbyt wiekowych kolumn. Raczej nie szukaj wśród tych firm co elektronika i nic japońskiego.Mini wieżyczki z małymi kolumienkami nie zapewnią czystego brzmienia z dobrym basem.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHa Napisano 23 lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 lutego 2013 Szczerze odradzam zakup Sony MX 700NI, kupiłem "to to" na biurko, by słuchać sobie jak siedzę przy komputerze i jestem mówiąc oględnie bardzo rozczarowany, kolumienki do d...., dżwięk nienaturalnie przerysowany, CD przeskakuje....wyrzuciłem w błoto ponad 1 tys. Stoi to teraz i od czasu do czasu jak włączę robi pierdu, pierdu....Z tego co wymieniłeś, to wybrałbym Onkyo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filozof71 Napisano 28 lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 lutego 2013 Cytat Prośba o poradę jaką wieżę wybrać do tego pułapu, być może trochę więcej o ile ma to sens. Zależy mi na możliwie czystym dźwięku, dobrych basach i możliwie dużej mocy zastanawiam się nad: Philips MCD712 LG FB166 Onkyo CS545 Sony CMT-MX 700NI JVC UX-TB30V moze jakiś sharp ? a i zeby dla zony nie wygladalo jak kloc i posiadalo gwarancje.Nie mam na to za wiele miejsca pokoj ok 20m.Czy warto interesować sie starymi technicsami segmentowymi, nie wiem jak z ich awaryjnością ?Pozdrawiam Paweł Jakieś pół roku temu robiłem rundę po Poznańskich marketach (Saturn, Media Markt). Ogólnie wśród wież stosunkiem jakość/cena wybijamy się Sharpy. Miałem okazję bezpośredniego porównania z PianoCraftem bez specjalnej korzyści dla tej drugiej. Jest taki model Sharp z oznaczeniem 300, ma większe głośniki niż inne wieże, ale ogólnie basu ścielącego się po podłodze nie uzyskach z głośników 10 cm.Technicsy - albo chcesz mieć miniwieżę albo tradycyjny zestaw i wtedy nie koniecznie Technics.pozdr Filozof71 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 lutego 2013 Technics - kolejny po Altusach nieśmiertelny mit z czasów schyłkowego socjalizmu. Pewexowski obiekt westchnień. Wówczas trudno było kupić cokolwiek lepszego jakościowo (chodzi o wykonanie, nie brzmienie).Jeśli ma posiadać gwarancję, to czemu piszesz o Technicsie? Już od lat ich nie produkują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 lutego 2013 WitamPo co wywalać w błoto 1000 zł na ustroje, typu miniwieża technicsa, czy Sharpa ?Ten budżet pozwala na skompletowanie zestawu stereo, który jakąkolwiek miniwieżę wciąga jedną dziurką nosa.Wzmacniacz do 300 zł, kolumny 500 zł, zostaje na cd 200 zł, które można podzielić śmiało na pół i kupić i cd i tuner. Jednak decyzja należy do Ciebie. Zastanów się nad tym i napisz co postanowiłeś.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts