filmick #1 Napisano 18 lutego 2013 Witam proszę o pomoc. Mam ampituner sony str-dh520. Chcę podłączyć do niego subwoofer. Na chwilę mam od zestawiu komputerowego Creative inspire p5800 lub od zestawu głośników z DVD (wyjście dwie żyły + / -). Czy da się z tym coś zrobić. Podłączyć pod wyjście z amplituner któryś z tych subwooferów? Jeżeli chodzi o ten z Creative ma wyjście jack, natomiast amplituner ma wyjście czincz. Liczę na pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 18 lutego 2013 Twój amplituner SONY wymaga aubwoofera aktywnego (łączysz pojedyńczym kablem cinch).Natomiast subwoofer od zestawu kina domowego masz pasywny (sygnał idzie kablem głośnikowym dwużyłowym - stąd "+" i "-").Sub od głośniczków komputerowych - raczej jest słaby, poza tym musiałbyś go podpiąć pod wyjście słuchawkowe amplitunera.Wtedy będzie grał (na wyjściu słuchawkowym masz stereo, ale to akurat nie robi różnicy w przypadku podłączenia suba).Tak ogólnie to oba suby są słabe, więc lepiej poszukać i kupić jakąś używkę (od 200zł w górę) lub nową KODĘ za ok. 400zł.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filmick #3 Napisano 19 lutego 2013 Dziękuję za pomoc. To od razu 2 pytanie Jaki polecasz z używanych? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach