guma1984 Napisano 21 marca 2013 Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Witam,powoli myślę nad dalszym rozwojem audio, więc mam amp yamaha rx-v 673elac 63.2mój komputerchciałbym osiągnąć lepszy dźwięk z komputera, mam zintegrowaną kartę dźwiękowąsłucham rocka, muzyki klubowej, czarny rap, czyli dość dynamiczna muzyka.przedziału cenowego jeszcze do końca nie ustaliłem, powiedzmy do 600zł.i mały szczegół, gabaryty mojej "kitki" czyli 2,5*3,5m pewnie też będzie pobawić się foobarem, mam ale nie opaniwałem...jeszczeProszę o rady i opinię...pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 marca 2013 Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Najlepiej byłoby zapolować na jakiegoś chińskiego DACa z USB, np.Musiland Monitor 2012 03 US DragonZERO DACStosunek jakość/cena niespotykany w "zachodnich" produktach, mimo że wszystko jest produkowane w jednym miejscu Jeśli masz z foobar'em jakieś kłopoty to służę pomocą. Z tego player'a można naprawdę sporo wyciągnąć, jeśli chodzi o darmowe programy jest zdecydowanie najlepszy. Kwestia ustawienia wyjścia na bit-perfect (ASIO, WASAPI...). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 marca 2013 Udostępnij Napisano 21 marca 2013 Po za tym komp jest bez znaczenia oby był cichy potrzebne jest usb lub optyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 22 marca 2013 Udostępnij Napisano 22 marca 2013 A czemu nie coś z FiiO albo np. NuForce U192S? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 22 marca 2013 Udostępnij Napisano 22 marca 2013 Kwestia budżetu pewnie, po za tym na rynku jest tyle daców,ze wybór potężny.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guma1984 Napisano 22 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2013 W sumie wszystko jest teraz made in china, problem jak zauważyłem z dostępnością i polską gwarancją. Swojego czasu kupiłem Samsunga P3 pod moje CAL`e(Patryk widzę też je masz) i padł sobie dotyk i tak stał się szajsungiem, brak pl gwarancji a dźwięk był bardzo przyjemny. Natomiast zastanawiałem się nad czymś w stylu nuforce fiio, audiotrakiem... Chodzi mi o zewnętrzną kartę dźwiękową, a często widzę opis wzmacniacz słuchawkowy. NuForce uDAC2Audiotrak Prodigy CubeCo do foobara z chęcią bym go jakoś skonfigurował obecnie jest goły, używam głownie aimpi teraz myślę czy nie zwiększyć budżetu, chodzi by w pełni wykorzystać amp i kolumny. Sporo tego, np hagel hd2...kapkę ponad 1tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 25 marca 2013 Udostępnij Napisano 25 marca 2013 Ja tam lubię FiiO E07K Andes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 marca 2013 Udostępnij Napisano 25 marca 2013 Cytat Ja tam lubię FiiO E07K Andes. w konfrontacji z czym ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homzik Napisano 25 marca 2013 Udostępnij Napisano 25 marca 2013 z UDAC-iem, Maya U5, Prodigy Cube, Audinst hud-mx1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guma1984 Napisano 26 marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2013 dziękuję za rady, ale może jakieś konkrety, chcę dobrać karte pod posiadany sprzęt oraz rodzaj muzyki. Klasa daca zbieżna z klasą amp i kolumn. Jak wcześniej napisałem, zwróciłem uwagę na hegela hd2. To już dość poważna cena. Dopiero zaczynam zabawę z dobrym sprzętem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 marca 2013 Udostępnij Napisano 27 marca 2013 Jak kupisz Hegel'a to przepłacisz! Weź coś co zostało już wymienione w temacie, do amplitunera pokroju RX-V673 zupełnie wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guma1984 Napisano 2 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2013 chwilowo mam pare typów, jaka jest róznica pomiędzy 1.NuForce uDAC-2 asynchroniczne USB - upgrade a 2.NuForce uDAC2 (uDACP)? Kolejny mój typ to 3.Audiotrak PRODIGY CUBE (ATRCUBE). Srzęt będzie służył w komputerze stacjonarnym więc wzmacniacze oparte na baterii nie są mi potrzebne. Jeśli ktoś jest w stanie opisać charakterystykę dzwięku jaki daje byłoby fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 3 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2013 Audiotrack Prodigy Cube ma bardzo dobry chip Wolfsona znacznie polepszający dźwięk.Jeszcze możesz rzucić okiem na Nostromo 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts