mar0_29 Napisano 14 kwietnia 2013 Napisano 14 kwietnia 2013 WitamJestem nowym użytkownikiem , potrzebuje pomocy przy wyborze amplitunera. Moje pomieszczenie to ok 15m posiadam kolumny Altus 200 i sub B&W ASW600 wcześniej wszystko grało pod wzmakiem Pioneer A-207R . Dodam że pomieszczenie jest raczej zagracone i cięzko dobrze ustawić kolumny żeby wykorzystać ich potencjał stąd też pomysł na suba. Proszę Was o pomoc przy wyborze ampli, który bedzie słuzył w 30% do filmów i 70% do muzyki(zależy mi na dobrym stereo). Czytałem że niezle się spisują Harmany i Marantze ,ale nie miałem okazji tego słuchać .Z czasem oczywiście zamierzam dokupić jeszcze jedną parę głośników tak aby uzyskać pełny efekt. Proszę o pomoc.Dodam że będe szukał sprzetu uzywanego w cenie do 1500 zł. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 kwietnia 2013 Napisano 14 kwietnia 2013 Witaj,minimalnie dokładając możesz kupić fabrycznie nowy amplituner Yamaha RX-V673 lub Onkyo TX-NR515, pomyśl o takiej opcji.Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy. Odpisz, cytując
Pablo1964 Napisano 14 kwietnia 2013 Napisano 14 kwietnia 2013 Altusy nie zagrają dobrze z amplitunerem KD. Do nich lepszy będzie np. HK3490. Amplituner 5.1 sprawdzi się tylko z nowym kompletem kolumn i tylko w przypadku, gdy priorytetem będzie kino a nie muzyka. Odpisz, cytując
Recommended Posts