mar0_29 Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2013 WitamJestem nowym użytkownikiem , potrzebuje pomocy przy wyborze amplitunera. Moje pomieszczenie to ok 15m posiadam kolumny Altus 200 i sub B&W ASW600 wcześniej wszystko grało pod wzmakiem Pioneer A-207R . Dodam że pomieszczenie jest raczej zagracone i cięzko dobrze ustawić kolumny żeby wykorzystać ich potencjał stąd też pomysł na suba. Proszę Was o pomoc przy wyborze ampli, który bedzie słuzył w 30% do filmów i 70% do muzyki(zależy mi na dobrym stereo). Czytałem że niezle się spisują Harmany i Marantze ,ale nie miałem okazji tego słuchać .Z czasem oczywiście zamierzam dokupić jeszcze jedną parę głośników tak aby uzyskać pełny efekt. Proszę o pomoc.Dodam że będe szukał sprzetu uzywanego w cenie do 1500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2013 Witaj,minimalnie dokładając możesz kupić fabrycznie nowy amplituner Yamaha RX-V673 lub Onkyo TX-NR515, pomyśl o takiej opcji.Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 14 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2013 Altusy nie zagrają dobrze z amplitunerem KD. Do nich lepszy będzie np. HK3490. Amplituner 5.1 sprawdzi się tylko z nowym kompletem kolumn i tylko w przypadku, gdy priorytetem będzie kino a nie muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts