Celdur Napisano 16 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2013 Witam.Czy zespoły 5.0 głośników tej amerykańskiej firmy Pure Acoustics to się w ogóle do czegoś nadają?Chodzi mi o zestaw Supernova 8 lub AV799. Kosztują jakieś śmieszne pieniądze takżerozumiem żę grają adekwatnie do ich ceny? Miał ktoś kiedyś okazję słuchać tych zestawów?Czy np. Quintas Quadral 5000 5.0 zagrają lepiej od nich? (kosztują 2x więcej) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 Witaj,nie chcę się wypowiadać o kolumnach Pure Acoustics, jednak nie spodziewaj się jakiejkolwiek jakości dźwięku. W porównaniu z np. Quadral Quintas, niemieckie kolumny są o kilka klas lepsze.Może inaczej - podaj proszę swoją konfigurację sprzętową, wielkość pomieszczenia, wykorzystanie systemu (muzyka czy filmy), najczęściej odsłuchiwane gatunki muzyczne oraz Twoje preferencje. Określ także budżet w jakim chciałbyś się zmieścić przy zakupie nowych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 Z tym to już coraz cięższa sprawa. Już o tych zestawach rozmawialiśmy i obecnie pod lupę biorę: Indiana Line Tesi 560, Mission MX-5, Dali Zenzor 7, Roth Oli 40.Myślałem także o Quadral Quintas np. 505 (6000) ewentualnie 5000 jako 5.0 oraz Tonsil Altus 300. Co do gatunków to Trance, Dance, House, czasami także Smooth Jazz oraz bardzo sporadycznie klasyczna. Potrzebuję czystości, szczegółowości dźwięku oraz jednak w miarę dobrego "łupnięcia" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 Każda z tych kolumn to kilka klas lepiej niże Pure Acoustics, kwestia wyboru i gustu.Namawiam na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 18 kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 Czy ktoś może miał okazję posłuchać lub sam posiada kolumny Boston Acoustics CS 260 II?Są w miarę tanie i zwykle dobre opinie można u nich wyczytać. U Was na Q21 macie je za 700pln sztuka.Jak wypadają w porównaniu z Indiana Line Tesi 560 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2013 WItaj,Indiana Line Tesi 560 to lepsza kolumna od Boston Acoustics CS 260 II, szczególnie lepszy jest środek pasma, brzmienie jest trochę lepiej wypełnione, soprany przekazujące większą ilość szczegółów (ale nie ostrzejsze). Boston Acoustics to dobra kolumna, szczególnie w swoim budżecie. Brzmienie jest równe, dynamiczne, szczegółowe, można powiedzieć uniwersalne.Co do ceny to jak będziesz zdecydowany to skontaktuj się na priv, przygotuję dla Ciebie indywidualną ofertę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 maja 2014 Udostępnij Napisano 2 maja 2014 Boston Acustic cs 260 to jakaś tragedia, jak można to wogóle sprzedawać? Okleina niedokładnie wykonana, głośniki w kleju...I mi ludzie zarzucają, że moje głośniki M-audio nie mogą grać i być dobrze wykonane...W porównaniu z w/w M-audio są idealne pod względem wykonania i jakości grania...P...ny marketing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts