JaroG Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 witam,Pisze ponieważ już do szału doprowdzają mnie moje z906, nie wiem o co chodzi i dlaczego tak sie dzieje, ale głośniki co chwila się wyłączają, na konsoli sterowania świeci się kilka diod (czsem 2 czasem 4) od wyboru kanału jakim ma nieść się dzwięk. Najdokładniej jak mogę to opisać to słychać taką iskrę/trzask identycznie jakbyście odpalili zapałkę, po tym głosniki grają jeszcze 1-2 sekundy, znowu zapałka i już diodki na konsoli wariują dzwięk nie płynie a ja jak kretyn odłączam i podłaćzam po 10 razy do prądu żeby znowu podziałały chwilę i proces się powtarza.. Czy myślicie, że to sama konsola sterwoania się zpesuła, czy subwoofer, a może jakaś żyła wodna mi przez dom przechodzi.. Proszę o jakakolwiek pomoc bo nie mam juz nerwów.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 23 maja 2013 Udostępnij Napisano 23 maja 2013 Posprawdzaj pod kątem trwałości kabli, może gdzieś coś zwiera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 wszystko wydaje się być w porządku właśnie.. Może jakieś inne pomysły macie.. :[ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Nikt Ci tutaj w tym nie pomoże. Czeka Cię wysyłka sprzętu do serwisu Logitech'a.Ale masz duże szanse że dostaniesz nowy zestaw tak jak Ja kilka lat temu z Z-5500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Cytat Nikt Ci tutaj w tym nie pomoże. Czeka Cię wysyłka sprzętu do serwisu Logitech'a.Ale masz duże szanse że dostaniesz nowy zestaw tak jak Ja kilka lat temu z Z-5500 cały przykry numer polega na tym, że zgubiłem gwarancję, więc jestem skazany na pokrycie kosztów ewentualnej naprawy a najbardziej boli fakt, że 2 tygodnie temu już naprawiłem spaloną satelitkę i boje się, że teraz koszt naprawy pokryje się z ceną nowego sprzętu ;(. Co ewentualnie możecie mi polecić jako godnego ich następcę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 24 maja 2013 Udostępnij Napisano 24 maja 2013 Ja Ci plastików nie polecę bo też chcę się pozbyć swoich i iść w normalne stereo HI-FI ->padło na Tonsil Maestro II 180 No ale to jeszcze trochę czasu minie. Te zestawy Logitech'a niestety bywają czasami wadliwe.Nie kupuj kin domowych / głośników PC plastikowych bo to nie ma sensu. Znacznie lepiej wydać 600pln na Microlab Solo 7c Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 24 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2013 no ładnie się te tonsile prezentują, ale zwykłe stereo zagra lepiej niż takie 5.1? Trzeba byłoby jeszcze doliczyć do tego jakiś subwoofer, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 maja 2013 Udostępnij Napisano 25 maja 2013 Wszystko zagra lepiej od plastików. Co do basu to są kolumny które dodatkowych subwooferów nie potrzebują.Chociażby taki Magnat Supreme 2000 w kwocie 650 za sztukę tańszy od Tonsili a bas będzie nawet lepszy niż w tych logitechach.Zagra i tak zdecydowanie czyściej i lepiej. http://audio.com.pl/testy/magnat-monitor-2000:1Albo jeszcze tańsze Taga Harmony TAV-806F http://www.taga-audio.com/catalog,product,...series_tav-806fWiększość osób i tak Ci ich tutaj nie poleci bo wolą inne rodzaje grania ale nadal i tak są 100x lepsze od plasików.Tylko że wydatek niestety znacznie większy bo do tego jeszcze wzmacniacz stereo trzeba okupić.Miałem kiedyś Microlab Solo6c i przy dobrym ustawieniu nawet nie odczuwałem mniejszego basu. Także Solo7c będzie jeszcze lepsze pod tym względem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij Napisano 25 maja 2013 Cytat zwykłe stereo zagra lepiej niż takie 5.1? Zdecydowanie lepiej. Poczytaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1043839.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 27 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2013 to może dobrym początkiem byłoby kupienie amplitunera i jakichś fajnych głosników stereo, a docelowo poszerzyć to do 5.1. W 1500 moze bym się zmieścił czy raczej odradzacie takie wyjście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 27 maja 2013 Udostępnij Napisano 27 maja 2013 Amplituner kina domowego gra z dwiema kolumnami znacznie gorzej od porównywalnego cenowo wzmacniacza stereo. Określ, co jest dla Ciebie priorytetem: filmy czy muzyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 28 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2013 mimo wszystko myślę, że muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 28 maja 2013 Udostępnij Napisano 28 maja 2013 W takim razie powinieneś kupić amplituner lub wzmacniacz stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 maja 2013 Udostępnij Napisano 28 maja 2013 W 1500pln dałoby się zmieścić ale to będzie sprzęt używany. Jeśli myślisz nad nowym to ok +1000pln najmarniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroG Napisano 29 maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 maja 2013 no poki co mysle ze max 1500zl moge przeznaczyc, ale w bardzo niedalekiej przyszlosci bede "doinwestowywal", ale ciezko mi jest juz wytrzymac bez dzwieku w domu dlatego na razie mysle o ampli i 2 glosnikach.. Widzialem pionieera za ok 500zl i glosniki tak 1-1,2k juz fajne mozna dostac mysle.. Choc i w kwestii amplitunera milo b bylo gdybyscie cos doradzili Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 5 czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2013 http://www.redcoon.pl/B445700-TAGA-Harmony...-pod%C5%82ogowehttp://www.redcoon.pl/B380330-Denon-PMA-52...acniacze-stereoCałość: 1991 plnlub z tańszymi głośnikamihttp://www.redcoon.pl/B445709-TAGA-Harmony...-pod%C5%82ogoweCałość: 1591 pln Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts