Taniej Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Witam, posiadam listwę gigawatt pf-1mk2 z kablem lc-1 mk2, potrzebuję kupić jeszcze dwa kabelki. Chcę żeby nowe kable nie zamuliły mi systemu, cena jaka mam na dwa kable to 800zł. System to roksan kandy k2, cambridge audio stream magic 6, kolumny kef r300, kabek glosnikowy chord epic twin.Proszę o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Jeśli systemu nie odbierasz już jako trochę zamulonego, to polecam Ci naprawdę niedrogia a świetne kable Furutech FP-314Ag. Mam, używam, jestem zadowolony. Porównywałem z sieciówkami: Shuniata Research Diamondback, Neel N7ES Gold, Vincent Power, Sound Art Moc 1 i 2, Wireworld Stratus.Furutech wygrał prezentując najbardziej wyrównany przekaz, pokazując szczegóły o jakich nie wiedziałem, że są w nagraniu. Kontrabas grał nie tylko strunami, ale też pudłem. Nie chodzi tu o jakieś dudnienie, tylko o subtelne wibracje pudła rezonansowego. I słychać, że to pudło wykonane jest z drewna. Shuniata mimo, że droższa zagrała jaśniej, wręcz agresywnie.Neel też jest fajny. Dość jasny i szczegółowy, ale nie napastliwy. Polecam jednak tylko do źródeł.A jaki kabelek masz pomiędzy Stream Magic 6 a wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 13 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Wzmaczniacz z odtwarzaczem jest połączony wireworld equinox 7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Ok, tak pytałem z ciekawości. Dobry kabelek. Napisz co tam postanowiłeś w kwestii zakupu sieciówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 13 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Chciałem dokupić do listwy dwa gigawatt lc-1mk2, ale także myślałem o japońskiej sieciówce. Kupię Furutech FP-314 ag. Dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 lipca 2013 Z Furutecha powinieneś być zadowolony - kolega też używa i jest szczęśliwy A tak z ciekawości - sprawdzałeś różnicę miedzy starszą wersją (podstawową i sporo tańszą...) LC-1 a obecnie sprzedawaną lc-1mk2 ?Oraz między listwą PF-1 a Twoją mkII?Cena listwy zmieniła się chyba głównie o cenę poprawionego kabla, a poprawa jakości w wersji mkII jest chyba spora... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 14 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2013 Nie miałem możliwości porównania listwy pf z pf-1 mk2, kupiłem tą listwę z kablem bardzo okazyjnej za 450 zł, dlatego kupiłem ją w ciemno bez odsłuch ale się nie zawiodłem. A który z tych kabli najlepszy będzie Furutech 314 ag FI-11g/FI-E11G czy FI-11R/FI-E11R a może najtańszy FI-11cu/FI-E11cu, jaka jest różnica w odsluchu i czy jak podłoże te kabelki do wzmaczniacza oraz odtwarzacza będzie dobrze czy do pieca jakiś inny kabel.Dziękuję bardzo za pomocne porady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 lipca 2013 Z tego co odsłuchiwałem, to nasunęły mi się takie refleksje. Kabelek z wtykami Cu może wydawać się najsłabszy. Nie ma tak dobrze "wykończonych" wysokich tonów. Ale też ich mniejsze jakby doświetlenie czy pewna "szorstkość" bardzo fajnie wypadają w nagraniach rockowych czy bluesowych. Tam bardzo pasuje takie granie. Kabelki z wtykami złoconymi G czy rodowanymi R grają jakby z lepiej zaakcentowaną górą (na pewno nie jest to rozjaśnienie), bardziej dopracowaną. I chyba lepiej oddają efekty przestrzenne. Na pewno R. Na ogół odtwarzacz lepiej niż wzmacniacz reaguje na lepszy kabel. Proponuję Ci kupić R (na ogół częściej polecany do wzmacniacza) i G (bardziej polecany do odtwarzacza). Oczywiście który lepiej będzie grał z czym sam spróbujesz, posłuchasz. Może się okazać, że w Twoim systemie odwrotna konfiguracja da ciekawszy efekt.Tu masz recenzję tego kabelka. http://pokazywarka.pl/xunwp1/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 14 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2013 Bardzo dziękuję za pomoc, teraz będę szukał czegoś z drugiej ręki oczywiście furutecha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 15 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2013 Mam jeszcze jedno pytanko jak byśmy porównania sieciówki wireworld aurora 5.2 z furutech 314ag II FI-11G/FI-E11G N1. Który jest zdecydowanie lepszy, mi się wydaję, że Japończyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 lipca 2013 Nie znam tego kabla. WireWorldy mają ogólnie dobrą opinię. Im droższy tym lepszy. Ale to podobnie jak wiele innych kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taniej Napisano 16 lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2013 Chciałem bardzo podziękować F1 Angel za to, że bardzo dobrze doradził mi z kablem sieciowy furutech fp-314ag2 na końcówach FI-11G. Jestem mega zadowolony z w/w kabelka który poprawłi dynamikę oraz wiele na bardzo duży plus, teraz sprzęt chce grać. Takich ludzi jak F1 Angel jest potrzeba bo mają bardzo dużą wiedzę i ją przekazują.Wielkie dzięki i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 lipca 2013 Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Najważniejsze, że jesteś zadowolony. Właśnie to mnie trzyma tu na forum, że czasem mogę komuś pomóc. Bo mnie wiele lat temu nie miał kto pomóc i popełniłem bardzo dużo (często kosztownych ) błędów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts