Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
37 minut temu, BlaBla napisał:

Właśnie tak sobie siedzę w pracy 🥱 i przeglądam muzyczne portale 😎, a tam wiele ciekawostek muzycznych 🤩, człowiek już nie ogarnia wszystkich informacji... 🤪

Wskazywana w kilku miejscach propozycja na płytę jazzową 2025 made in Poland. Dołączam się do głosu, może nie jest to bardzo nowatorskie, bo takie granie rozbrzmiewa w okół mnie tu i tam ale naprawdę świetnie wymyślone, zagrane, zaaranżowane i mam nadzieję zrealizowane - u mnie na razie tylko ze streamingu. Polecam.

Ps. Omasta mi się jakoś z hiphopem kojarzyła, nie wiem dlaczego...🤔

Zrzutekranu(44).png.7d16d84c3dcb0bf3aa8a8bd680018c64.png

Może z Molesta Ci się kojarzyła 😉

Napisano (edytowany)

Kupiłem właśnie na Allegro, tanim kosztem kilka plyt. Super wydania, z lat 90, używki w idealnym stanie ale wśród nich była jedna nowa plyta, którą kupiłem nie dla muzyki, lecz samej realizacji... Juz pokazywałem niedawno płytę Chesky Records, mają one ogólnie bdb opinie. Tam bylo sacd tu cd - nagrano w tym samym kościele. Powiem tak. Muzycznie nie do końca mój klimat i to wiedziałem. Ale jest to dźwiękowy absolut! Chesky reklamuje swoje nagrania jako w 100% naturalne, realne, nie kolorowane itd. To jest to! Pełen realizm i naturalność! 

20251230_133537.jpg.4c7ce3b2a1b0597fc437d701b3ec5776.jpg

Edytowano przez BlaBla
Napisano

Inny z dzisiejszych nabytków. Dosłownie wczoraj słuchałem jej z Return To Forever, a dzisiaj niby solo ale w jakim towarzystwie: Stanley Clarke, Airto Moreira, George Duke... Ten egzemplarz wydany w 1988r. Bez śladów użycia! Brzmienie wzorowe. 

20251230_163430.jpg.ad965f5eaab412637e6f2e13cb27c61b.jpg