BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 51 minut temu, sonique napisał: Dlatego dla równowagi czytam haiku…;) Miło słyszeć... ... jest oczywiście w tlumaczeniu ale i tak nie wszystko rozumiem 😉 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wspominałem o nowej serii wydawniczej Ultra - Vybe Inc z okazji Expo 2025. Są to nie tyle wznowienia w dosłownym znaczeniu, tylko reedycje pod znakiem Ultra-Vybe, niektóre zresztą wydane przez nich samych kilka lat temu. Do tego stopnia, że część płyt "ubrana" w oryginalne obi posiada drugie, nowe obi, pasujące grafiką do całej nowej serii. Ciekawe, jeszcze takiego zabiegu nie widziałem (przypuszczalnie podyktowane to było dużym pośpiechem w przygotowaniu ogromnej serii). Samo Ultra-Vybe to wytwórnia japońska specjalizujaca się w reedycjach i wznowieniach, mam wiele ich wydawnictw - gwarantują zawsze najwyższą jakość. Nagrania nie mają nowego remasteringu, natomiast były poddane temu zabiegowi podczas ostatnich wydań, które teraz są tylko edytowane jako seria specjalna. Wszystkie płyty wydawane są jako limited edition i nie ma co liczyć na kolejne wznowienia. Ma ich być zdaje się 1200 tytułów (widoczna liczba 1000 to cena w jenach). W tym taki rarytas! Wraz z nią 5 innych, kolejne w drodze 😁. Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 godziny temu, sonique napisał: W sztuce, a o niej rozmawiamy, długość ma znaczenie.;) Ekspozycja na nią powinna być na tyle długa, aby pozwolić na spokojną kontemplację i zrozumienie dzieła, z drugiej zaś strony tak krótka aby nie znużyć i dodatkowo pozostawić odbiorcę w stanie wciąż lekkiego głodu i nienasycenia, które to spowodują, że do dzieła wróci. Zgadza się, aczkolwiek to odnosi się bardziej do albumów koncepcyjnych pomyślanych jako całość, a nie zbiór piosenek ułożonych pod algorytm i z wykorzystaniem sztuczek marketingowych np. Pierwsza piosenka na być przebojowa żeby zachęcić do dalszego słuchania itd Odpisz, cytując Edytowano 2 godziny temu przez Jarek Ch. Odpisz, cytując
gienas Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 20 godzin temu, BlaBla napisał: Bo to z płyty Tourist - St Germain 👏. Zbiegiem okoliczności słuchałem dziś w pracy tej płyty oraz kolejnej Boulevard. Otóż nie, to remix Atjazz`a. Wersja o której piszesz to ta poniżej Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, gienas napisał: Otóż nie, to remix Atjazz`a. Wersja o której piszesz to ta poniżej Tak, o to mi chodziło 👍. Niestety to jedyna wg mnie udana (ale za to bardzo!) płyta tego wykonawcy. Potem gonił własny ogon. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Jarek Ch. napisał: Pierwsza piosenka na być przebojowa żeby zachęcić do dalszego słuchania itd „Strona pierwsza, utwór pierwszy.” 😉 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts