Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, sonique napisał: Spora część z nas miała zapewne singiel A Flock of Seagulls z „I Ran (So Far Away)”, Różnie bywa z naszym osłuchaniem. Mnie nazwa zespołu nic nie mówiła - do tego stopnia, że w głowie od razu zdekomponowałem ją sobie do grupy "The Flock" (z Jerry Goodmanem, który potem znalazł się w Mahavishnu Orchestra) i "Seagull" - ballady Bad Company z ich debiutu, wspaniale zaśpiewanej przez Paula Rodgersa. Zabawne, jak nasze umysły dopasowują treść do utrwalonych wzorców. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Albo się zna, albo się zdekomponowuje i dopasowuje.:P W tamtych czasach byłem stałym bywalcem dużej księgarni muzycznej w Szczecinie (może nawet jedynej) oraz pewnego ogromnego na dzisiejsze standardy antykwariatu z płytami (analogowymi). Oczywiście nie chodziłem tam sam, bo byłem za mały na taką samodzielność. I pamiętam ten singiel - był wówczas często spotykany. Stał też u mnie na półce. Wystarczy sprawdzić w pierwszej lepszej aplikacji kup/sprzedaj i wyskoczy wiele kopii. Kosztował wówczas 70zł…:) Edytowano 2 godziny temu przez sonique Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 17 godzin temu, BlaBla napisał: Plyta była zapowiadana jako nawrócenie się Flea na jazz 😇. Mi pasuje i choć wiele utworów jest naprawdę świetna, to jeden, ten, po którym wiele sobie obiecywałem, troszkę rozczarował. Dlatego sięgam po oryginał, dawno zresztą nie słyszany. Tutaj tytułowy Maggot Brain po prostu sprawia, że wszystko musi się na chwilę zatrzymać! Jedna z płyt będących fundamentem muzyki funk. FUNKADELIC - Maggot Brain, wydanie CD, 2005 Westbound Records, made in 🇬🇧 Ten krążek Funkadelic... jaka to jest fajna płyta. Ponadczasowa "klasyka elegancja i styl"😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts