RoRo Napisano 10 lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 lutego 2008 A wracając do tematu "wzmacniacz Technics"...Czy ktoś z Was słuchał może dzielonego wzmacniacza SE A900 + SU C800 (lub jeszcze wyższego modelu "1000"), takiego jak w poniższej aukcji?http://www.allegro.pl/item308063568_wzmacn..._c800u_mk2.htmlCeny taki komplecik osiąga niezłe (do 2 tysięcy...).Pytam z ciekawości, kupować nie będę Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 10 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2008 Ja mam dość często "przyjemność" słuchać modelu SE A1000 bo ma go mój koleszka.Powiem tak wygląda lepiej niż brzmi.On ma do niego wpięty jeszcze procesor dźwięku Technicsa SH-GE90.Dźwięk jest strasznie przesterowany.Napędza to Altusy 300+suba pas Tonsila 200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 lutego 2008 DevilDziękuje za info - ceny takich Technicsów są jak dla mnie bardzo wysokie. Jeżeli słuchałem takiego zestawu Technicsa to była dawno temu i nie pamiętam A Twój kolega nie próbuje podłączyć trochę bardziej subtelnych kolumn? No chyba, że to mu odpowiada - w końcu trudno uszczęśliwiać ludzi na siłę...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 12 lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 lutego 2008 Niestety wzmacniacze Technicsa zawsze lepiej wyglądały niż brzmiały. Co do Jamo to niestety należałoby posłuchać ich zarówno z Denonem i z Yamahą. Wydaje mi się, jednak Denon lepiej zabrzmi w tym zestawieniu. Pamiętaj, że dużo tez zależy od kabli sygnałowych i głośnikowych oraz źródła, czyli cedeka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 13 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Cytat Co do Jamo to niestety należałoby posłuchać ich zarówno z Denonem i z Yamahą. Wydaje mi się, jednak Denon lepiej zabrzmi w tym zestawieniu. Pamiętaj, że dużo tez zależy od kabli sygnałowych i głośnikowych oraz źródła, czyli cedeka. A ja już kupiłem Yamahę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 DEVILNapisz jakie masz wrażenia z odsłuchów Yamahy z kolumnami Jamo. Jestem ciekaw jak ze sobią brzmią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 14 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 Cytat DEVILNapisz jakie masz wrażenia z odsłuchów Yamahy z kolumnami Jamo. Jestem ciekaw jak ze sobią brzmią. Co do brzmienia Yamahy z Jamo odnosząc się do Onkyo to dzieli je przepaść na korzyść Yamahy.Yamaha gra dużo ostrzej od Onkyo,ale i bardziej szczegółowo.Przy głośnym graniu Yamaha staje się miejscami dość agresywna,dotyczy to głównie wysokich tonów przy ostrym techno.Niskie tony są dość potęrzne i głębokie czego głównie brakowało w Onkyo.No i Yamaha ma tzw "kopa"czego brakowało w Onkyo przy niskich poziomach wzmocnienia Ogólnie jestem tak zadowolony,że szczerze myślę czy zmieniać żródło Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 DEVIL Cieszę się, że Yamaha gra tak jak sobie wymarzyłeś. To teraz czekają Cię odsłuchy i eksperymenty ze źródłem. A co w tej chwili robi u Ciebie za cedeka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 14 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 Cytat DEVIL A co w tej chwili robi u Ciebie za cedeka? W tej chwili za CDka robi odtw.DVD Yamahy,ale myślę już nad kupnem jakiegoś CDka najlepiej Yamahy CDX-396 lub 496 no i tuner jakiś muszę znależć do tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 Cedek Yamahy to dobry wybór, szczególnie w tej konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts