Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
maspychalski@gmail.com

Problem z radiem w Uk

Witam,

Dzis podlaczylem swój sprzęt w uk a dokladnie w Londynie, który od dwóch lat użytkowalem w Polsce i nie miałem z nim żadnych problemów,
Po podłączeniu okazuje sie ze nie mogę dostroic żadnej radio stacji, nie wiem w czym tkwi problem gdyż na pewno wszystko jest dobrze podłączone ponieważ w glosnikach słyszę charakterystyczny szum, głośniki jbl e80 są podpiete pod amplituner hk3390, czy jest na to jakaś rada ?

Dodam ze sprzęt był kupiony w Polsce dwa lata temu i teraz go przyzwiozlem do Londynu, byc moze w tym tkwi problem, czy jest jakieś rozwiazanie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W Polsce obowiązuje sygnał analogowy i taki odbierałeś w swoim Harmanie.

Zakładam, że antenę (lub zwykły kabelek) podłączyłeś do gniazda antenowego.
Czy w Londynie odbierasz sygnał analogowy - bo od kilku lat w UK jest transmisja cyfrowa DAB?

Masz jakieś inne radio/tuner/amplituner (z tunerem analogowym, nie DAB), by sprawdzić czy w pomieszczeniu jest prawidłowy sygnał radiowy?
Próbowałeś ręcznie ustawić odpowiednią częstotliwość radiową?
Wybrałeś FM ?

Sygnał z CD/DVD czy innego źródła jest prawidłowo wzmacniany i puszczany na kolumny?

Pozdrawiam
PS. Pytania są może proste, ale problem jest dziwny. Poza tym istniej możliwość, że jednak coś się stało w transporcie (np. odłączyło w środku amplitunera...).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0