maspychalski@gmail.com Napisano 6 września 2013 Napisano 6 września 2013 Witam, Dzis podlaczylem swój sprzęt w uk a dokladnie w Londynie, który od dwóch lat użytkowalem w Polsce i nie miałem z nim żadnych problemów, Po podłączeniu okazuje sie ze nie mogę dostroic żadnej radio stacji, nie wiem w czym tkwi problem gdyż na pewno wszystko jest dobrze podłączone ponieważ w glosnikach słyszę charakterystyczny szum, głośniki jbl e80 są podpiete pod amplituner hk3390, czy jest na to jakaś rada ?Dodam ze sprzęt był kupiony w Polsce dwa lata temu i teraz go przyzwiozlem do Londynu, byc moze w tym tkwi problem, czy jest jakieś rozwiazanie ? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 września 2013 Napisano 7 września 2013 W Polsce obowiązuje sygnał analogowy i taki odbierałeś w swoim Harmanie.Zakładam, że antenę (lub zwykły kabelek) podłączyłeś do gniazda antenowego.Czy w Londynie odbierasz sygnał analogowy - bo od kilku lat w UK jest transmisja cyfrowa DAB?Masz jakieś inne radio/tuner/amplituner (z tunerem analogowym, nie DAB), by sprawdzić czy w pomieszczeniu jest prawidłowy sygnał radiowy?Próbowałeś ręcznie ustawić odpowiednią częstotliwość radiową? Wybrałeś FM ?Sygnał z CD/DVD czy innego źródła jest prawidłowo wzmacniany i puszczany na kolumny?PozdrawiamPS. Pytania są może proste, ale problem jest dziwny. Poza tym istniej możliwość, że jednak coś się stało w transporcie (np. odłączyło w środku amplitunera...). Odpisz, cytując
Recommended Posts