MAreve Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Witam, mam zamiar kupić sprzęt stereo chciałbym podłączyć go m.in. pod laptopa , spodobał mi się u znajomego taki sprzęt :Wharfedale diamond 10.7AVR-3311 Głośniki mogły by zostać , ale amplituner niestety jest drogi i chciałbym go zmienić na inny tańszy .Chyba że , polecicie coś innego , ale według mnie ten zestaw grał rewelacyjnie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 no tak ale czego TY słuchasz i jaki rodzaj dźwięku Ci pasi ( ciepły, ostry itp ) i gdzie to będzie grało tzn jaki metraż Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Skoro szukasz zestawu stereo, a ten amplituner jest dla Ciebie za drogi, to się bardzo dobrze składa.Ten amplituner prędzej zadowoli fana filmów. Fajnie byłoby, gdybyś napisał tych kilka podstawowych informacji potrzebnych do polecenia czegokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 8 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2013 (edytowany) Muzyki słucham każdej , praktycznie wszystkie od disco polo po poezję śpiewaną. Często też oglądam filmy i do tego też chciałbym tego używać, ale przede wszystkim muzyka.Metraż pokoju to tylko 10 m2. Poczytałem troszkę i są takie konfiguracje :"Kolumny grają ze wzmacniaczem nad c 326bee dzwięk poezja, bas bardzo nisko schodzacy ,średnie bardzo wyrażne- piękny wokal ,ciepłe niemetaliczne wysokie tony bardzo polecam taki zestaw.""Wysoka jakość wykonania, w połączeniu z HK 980 grają wyśmienicie. klarownie, rozdzielczo z dużą ilością szczegółów z pięknym basem i pięknym wyeksponowanym wokalem. dobra scena." Edytowano 12 września 2013 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast tworzyć kolejny nowy post ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 września 2013 Udostępnij Napisano 8 września 2013 Jeśli chcesz wtłoczyć spore jednak Wharfedale diamond 10.7 do pokoju 10m2 to życzę powodzenia.W 8 przypadkach na 10 kończy się to dużym BBBUUUMMM i niewiele więcej słychać. Mogą być kolumny Wharfedale ale jest wiele innych marek, które produkują lepiej grające kolumny. Filmy można oglądać nagłaśniając je wzmacniaczem stereo i dwoma kolumnami. Szkoda, że nie napisałeś jakiego brzmienia szukasz?ps. przepraszam ale coś się pie... z wielkością liter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 9 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2013 Zatem powiedz jaki zestaw polecasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 9 września 2013 Udostępnij Napisano 9 września 2013 do 10m raczej kolumny podstawkowe lub bardzo niewielkich rozmiarów podłogowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 9 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2013 A mógłbyś zaproponować coś konkretnego ? Chodzi mi o konkretny model , nie jestem obeznany w sprzęcie dlatego sam raczej nic nie dobiorę jedyny dobry sprzęty jaki słyszałem to ten który podałem wyżej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 9 września 2013 Udostępnij Napisano 9 września 2013 Ok, poszukamy. Szkoda tylko, że nie napisałeś jakiego brzmienia oczekujesz. Choć jeśli słuchasz disco polo, to chyba nie masz dużych wymagań . Bez urazy Może opisz choćby swoimi słowami co Ci się podobało w brzmieniu systemu kolegi. A może coś Ci się nie podobało? Byłoby łatwiej. Bo tak, to ja mogę wybrać zestaw grający zgodnie z moim gustem, Madas ze swoim (choć chyba tu niewiele się różnimy) a jeszcze ktoś inny ze swoim.sprzęt może grać twardo, ostro, jasno, chłodno, sucho albo miękko, soczyście, z ociepleniem. Z ładnym wypełnieniem średnicy albo śchowaną średnicą i wyeksponowanymi skrajami pasma (niskie i wysokie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 9 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2013 Często słucham lat 80-90 disco , klasyki itp .Co mi się podobało ; przede wszystkim czystość dźwięku , tak wyrazistego i czystego dźwięku dawno nie słyszałem.Podobał mi się również bass , był bardzo dobry, ale nie zagłuszał muzyki bardzo dobrze z nią współgrał . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 września 2013 Udostępnij Napisano 10 września 2013 Szkoda, że nie czytasz innych wątków. dowiedziałbyś się wielu pożytecznych rzeczy. także tego, że nie piszemy bass, bo to znaczy co innego http://pl.wikipedia.org/wiki/Bass Ale niskie tony albo po prostu bas. Sprzętu szukam, ale nie mam ostatnio zbyt dużo czasu. Może koledzy coś zaproponują? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2013 (edytowany) Dzięki , że pomagasz:)A może coś takiego :http://tablica.pl/oferta/zestaw-kina-domow...html#74c7551b85Lub http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe-kef-c...3520292181.htmlLubhttp://allegro.pl/wieza-onkyo-a-5vl-c-s5vl...3532548489.htmllub http://allegro.pl/harman-kardon-avr155-dvd...3533468281.html Edytowano 12 września 2013 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast tworzyć kolejny nowy post ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 września 2013 Udostępnij Napisano 11 września 2013 Jeżeli szukasz zestawu stereo, to zdecydowanie odradzam takie rozwiązania.Należy się zastanowić co ma wejść w skład Twojego zestawu. Wzmacniacz i kolumny to na pewno, czy cd ? Pisałeś, że chcesz wykorzystać laptopa jako źródło, przyda się Dac. Ze względu ma małą powierzchnię kupiłbym kolumny podstawkowe i solidne standy. W 3000 zł spokojnie można się z tym wszystkim zmieścić. Musisz podjąć konkretną decyzję. Twoja propozycja kina z kilkoma głośnikami, hmm... jak coś takiego postawić na 10 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2013 Tak chciałbym mieć możliwość podłączenia pod laptopa , przede wszystkim na tym mi zależy , cd również by się przydał , ale nie jest on konieczny.Najczęściej filmy , muzykę będę odtwarzał z laptopa więc skupmy się na tym. Jeśli zostanie pieniędzy i będę takie możliwości to wtedy będzie można myśleć od CD.Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak będą grać takie mniejsze głośniki , nigdy ich nie słyszałem , ale ciężko mi sobie wyobrazić dobrą jakość z takich małych głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 września 2013 Udostępnij Napisano 11 września 2013 Gdzie mieszkasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2013 (edytowany) Gorzów Wielkopolski. A może tańsza opcja ?http://allegro.pl/wzmacniacz-harman-kardon...3541818634.html Edytowano 12 września 2013 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast tworzyć kolejny nowy post ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 września 2013 Udostępnij Napisano 11 września 2013 No to z pewnością są u ciebie salony audio. Idź i sprawdź jak potrafią zagrać niewielkie kolumny podstawkowe. Może znasz kogoś gdzie miałbyś możliwość posłuchania i sprawdzenia sprzętu. Jeśli nie, ja na Twoim miejscu wybrałbym się do salonu. Może przyniesie to kolejne korzyści i spostrzeżenia. Może jakoś bardziej ukierunkujesz się pod względem wyboru kolumn, wzmacniacza. To nic nie kosztuje, a wrażenia bezcenne.Szkoda wtopić kasę na szybko, aby potem żałować i szukać czegoś nowego. W tej kwestii pośpiech jest niewskazany , wierz mi lepiej poczekać i znaleźć coś konkretnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2013 Niestety u nas nic nie ma , jedynie mediamarkt i mediaexpert ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 września 2013 Udostępnij Napisano 11 września 2013 Szkoda, bo wydaje mi się, że wizyta w takim miejscu dużo by Ci pomogła.Dobrze, wracając do tematu kolumn podstawkowych, mówiłeś że obawiasz się, że takie małe głośniczki mogą być kiepskie. Na czym miałeś szansę posłuchać muzyki wcześniej, na jakich kolumnach ? Wierz mi, że podstawkowe potrafią zaskoczyć bardzo pozytywnie brzmieniem. Wbrew pozorom potrafią zagrać głośno i dynamicznie. Dlatego zaproponowałem salon audio. Rzuć okiem na te :http://tablica.pl/oferta/kolumny-b-w-dm-602-s2-ID3CooX.html [ B&W DM 602 S2 ]miałem z nimi styczność, słuchałem na nich przez jakiś czas, grają specyficznie, ale szykownie.http://allegro.pl/canton-karat-300-0613-i3507245671.html [ CANTON Karat 300 ]miałem Quinto 520, bardzo podobne, byłem z nich bardzo zadowolony.To tak dla przykładu, choć te pierwsze mogłyby Ci się spodobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 września 2013 Udostępnij Napisano 12 września 2013 Ale cena tych karatów to przegięcie. Co do kolumn standowych, to w 10m2 dobre tego typu kolumny powinny być lepsze niż podłogowe.W podobnej cenie podstawkowe dadzą lepszą stereofonię i większe ogólne wyrafinowanie. Podłogowe mogą przytłoczyć dźwiękiem, spowodować, że nie będzie słychać dużo więcej ponad bumienie niskich tonów. Chyba, że byłyby to odpowiednie, dobrej jakości i naprawdę bardzo nieduże podłogówki.Jeśli poważnie myślisz o dobrym dźwięku warto by jednak pojechać do jakiegoś salonu audio i posłuchać trochę, dowiedzieć się czego tak naprawdę chcesz. My Ci tu możemy wybrać zestaw w miarę uniwersalny, ale czy do końca będzie to brzmienie jakiego oczekujesz, jakie Ci w duszy gra, tego nie wiadomo. Jaka więc decyzja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 września 2013 Udostępnij Napisano 12 września 2013 Tak wiem. Facet na ,,stoliku, ma zawsze ceny z kosmosu. Cantony Quinto 520, kupiłem i sprzedałęm za 500 zł i to jest rozsądna cena za takie kolumny.Al jak napisałem to tylko dla przykładu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 12 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2013 Chciałbym jednak coś przesłuchać , myślicie , że tam coś znajdę ?http://www.audiostereo.pl/sklepy/lubuskie/...udiopl-r65.htmlIch nowa strona :http://www.yaqinpolska.pl/Za wiele tu nie widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 września 2013 Udostępnij Napisano 12 września 2013 No jak widać kolumn to oni nie sprzedają, wyłącznie inne swoje produkty. Tutaj raczej nie posłuchasz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 12 września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2013 A czy tu coś znajdę?http://www.mediamarkt.pl/zestawy-kolumn_kolumny-glosnikoweW poprzedniej zakładce są jeszcze amplitunery , jadę zobaczę co mają na miejscu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 września 2013 Udostępnij Napisano 12 września 2013 No tak, ale tam nie posłuchasz w odpowiednich warunkach, to po pierwsze. A po drugie, to myślałem, że szukasz używanych kolumn. Takie zagrają o wiele lepiej, niż nowe proponowane w markecie. Jeżeli masz zamiar pojechać obejrzeć, to spoko, z zakupami się nie spiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts