Czaja Napisano 9 września 2013 Napisano 9 września 2013 Witam , jestem w posiadaniu HK AVR 255 i potrzebuje do niego głośników. Najchętniej 5.1. Kwota jaką dysponuje to ok 1000 zł (tak wiem że cudów nie będzie) i fajnie jakby dało się zmieścićw tej kwocie. Audiofilem nie jestem ale fajnie jakby grało lepiej niż TV Używać będe tego do filmów i tv 70 % i muzyka z kompa 30 % Metrażu nie podaje bo wiem, że w tej cenie pewnie nie znajde nic na te moje 25 m2 Rozważę nawet używki ale wiadomo, że wolał bym nowe.Dziękuje z góry za wszelakie propozycje i porady;]Edit: No dobra zwiekszyłem budzet i wybrałem Jamo S 606 HCS 3 , co myślicie ? sprawdzi się ? ;]Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 września 2013 Napisano 14 września 2013 Witaj,jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku, pomyśl o konfiguracji 5.0 z mocnymi kolumnami przednimi, a w przyszłości zawsze możesz dokupić sobie subwoofer.Zwróciłbym Twoją uwagę na zestaw Taga Harmony TAV-806 set 5.0 (http://q21.pl/taga-harmony-tav-806.html) lub Boston Acoustics Classic MK2 Set (http://q21.pl/boston-acoustics-classic-mk2-set-5-0.html). To dobre konfiguracje, z czego Taga zagra zdecydowanie potężniej, mocniej, bardziej szczegółowo. Boston Acoustics natomiast jest kolumnom o charakterze łagodniejszym, cieplejszym, spokojniejszym.Przemyśl sprawę, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. W przypadku pytań służę pomocą. Odpisz, cytując
Czaja Napisano 15 września 2013 Autor Napisano 15 września 2013 no to ładne Jaja . . . dzięki bardzo za tą porade . Wszystko by było ładnie pięknie gdyby nie to, że Jamo kupiłem u Was w sklepie po tym jak mi je sami zaproponowaliście . . . Odpisz, cytując
Q21 Napisano 15 września 2013 Napisano 15 września 2013 Jeśli kupiłeś 606, to jest to także optymalne rozwiązanie, podobnie jak Wharfedale Obsidian 600 HCP Set. W jednym szeregu możemy postawić kolumny Taga serii TAV, Jamo serii S (606 i 608) oraz Wharfedale Obsidian. To zestawy grające dynamicznie, przestrzennie, uniwersalnie. Ich brzmienie jest podobne. Są to zestawy, które dobrze współpracują z HK. Zawsze do tych zestawów możesz dokupić sobie subwoofer (chyba że już kupiłeś zestaw z subem) , który wzmocni reprodukcję basu. Trochę inaczej grają kolumny Boston Acoustics, które są łagodniejsze, cieplejsze, bardziej miękki, jednak mniej uniwersalne.Mam nadzieję, że kolumny sprawdzają się dobrze w Twoim systemie i jesteś z zakupu zadowolony. Odpisz, cytując
Czaja Napisano 15 września 2013 Autor Napisano 15 września 2013 Cytat Mam nadzieję, że kolumny sprawdzają się dobrze w Twoim systemie i jesteś z zakupu zadowolony. Jeszcze nie dotarły Odpisz, cytując
Czaja Napisano 28 września 2013 Autor Napisano 28 września 2013 a więc sprzęt jest już na miejscu. Tylko występuje jedna drażniąca mnie sprawa. Kiedy dzwięk jest wyciszony, albo po prostu jest "cicha" scena w filmie z głośników zdecydowanie słychać jakieś szumy, strasznie to irytujące . . . Proszę o podpowiedź co może być tego przyczyną ?? Kolumny , ampli a może zasilanie czy też przewody złe ? Odpisz, cytując
Recommended Posts