Paku Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Witam, problem jak widzę po wcześniejszych postach nie nowy:Jaki zestaw kina domowego? Zasadniczo ograniczenia są następujące:1. Pokój 25m2,2. 70% muzyka 30% filmy,3. Budzet 2000-2500zł;4. (prosze sie nie smiac kolumny muszą być w kolorze dędu - warunek koleżanki małżonki.Z tego co się zdążyłem zorientować 4 pkt spełniają KODY np. AV702v2F ale co jest dla nich optymalne?Proszę o radę bo od przeglądania przeróżnych ofert w necie dostaje już streeta, a im dalej w las tym więcej drzew Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Jaki masz TV ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Przy tym budżecie radziłbym rozważyć alternatywę sprzętu stereo. Nie kupi się w tej cenie amplitunera KD dobrego do słuchania muzyki. Na czym słuchasz dziś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Przychylam sie do rady kolegi Pablo - "Stereo i w kolorze". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 14 lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 lutego 2008 Jestem za wzmacniaczem + DVD(z dekoderami DD,DTS) + ewentualnie jeszcze CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paku Napisano 15 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2008 Cytat Jaki masz TV ? No nie moje TV nie powala. Jest to stary Sony trinitron z brzęczącymi głośnikami . Rzadkość środków każe mi budować komlet etapami. Miałem zamiar na początek szarpnąć się na porządna (w granicach moich mozliwości) bazę, tzn. Amplituner + głośniki wyłacznie frontowe, a potem DVD i reszta zestawu np.5.1 i wreszcie TV. Tak jak zaznaczyłem wcześniej w poście słucham więcej muzyki niz oglądam ale do koneserów muzyki o wysublimowanyn aparacie słuchowym to ja się chyba nie zaliczam więc pewnych subtelności chyba bym nawet nie poczuł, tym bardziej że będzie to mój pierwszy taki sprzęt. Rozważam następujące opcje:1. Amp. PIONER VSX 417 /choc troche zniechęca brak HDMI/, Kol. KODA AV702v2,2. Amp. YAMAHA RX V461 + KODA AV860,3. Amp. ONKYO HT-R508 + KODA AV702V2F,5. Amp. PANASONIC SC-HR45 + KODA AV707v2,6.Amp. DENON AVR1507 + KODA AV702V2F. Tak to widzę i co Wy na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 15 lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 lutego 2008 Panasonica i Pioneera odpuść sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 lutego 2008 Według mnie najlepszym wyborem jest zestaw3. Amp. ONKYO HT-R508 + KODA AV702V2F, który dobrze sprawdzi się w stereo i kinie domowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paku Napisano 16 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2008 Cytat Według mnie najlepszym wyborem jest zestaw3. Amp. ONKYO HT-R508 + KODA AV702V2F, który dobrze sprawdzi się w stereo i kinie domowym. Dzięki,Tak chyba zrobię i zaprzestaję poszukiwań. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts