audionet2 Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 W jaki sposób najlepiej połączyć wzmacniacz zintegrowany z amplitunerem żeby można było zarówno słuchać muzyki w stereo jak i oglądać filmy bez przepinania kabli .Wzmacniacz posiada wyjście pre-out ale amplituner takiego wyjścia nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 aby sluchac muzyki w stereo wykorzystaj do tego Twoj amplituner. nie musisz wcale podlanczac wzmaka aby rozkoszowac sie sluchaniem muzyki!!!ja narazie tez slucham muzyki w stereo poprzez amplituner Onkyo. wiadomo ze to nie ta sama jakosc ale chwilowo tak musi byc...pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet2 Napisano 17 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 Dziękuję za odpowiedż,ale bardziej chodziło mi o konkrety.Ja jestem zwolennikiem stereo ale syn chce czasami oglądać filma przepinanie kabli jest dosyć uciążliwei chodzi mi czy mogę połączyć np.pre-out wzmacniacza z wyjściem liniowym amplitunera lub przez tzw.pętlę magnetofonową a może przez połączenie multicanal-liniowe wzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem byloby podpiac glosniki frontowe pod wzmacniacz stereo a z pre-out amplitunera wyjsc na koncowke mocy wzmaczniacza.wtedy do sluchania muzyki wykorzystuje Pan wzmacniacz stereo a do ogladania filmow musialby Pan tylko zalanczac i wzmacniacz i amplituner...pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 Cytat moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem byloby podpiac glosniki frontowe pod wzmacniacz stereo a z pre-out amplitunera wyjsc na koncowke mocy wzmaczniacza. Rozwiązanie najlepsze, ale jak napisał audionet2 Cytat Wzmacniacz posiada wyjście pre-out ale amplituner takiego wyjścia nie ma. w takim układzie jest to niemożliwe.Można by co prawda wykorzystać wyjście OUT VCR czy TAPE jeśli takie jest, ale są to wyjścia bez regulacji poziomu sygnału, jak jest w PRE OUT. W stereo to nie przeszkadza, ale w odsłuchu 5.1 trzeba byłoby osobno ustawiać głośność w amplitunerze i we wzmacniaczu. Cytat czy mogę połączyć np.pre-out wzmacniacza z wyjściem liniowym amplitunera lub przez tzw.pętlę magnetofonową a może przez połączenie multicanal-liniowe wzmacniacza Wyjścia z wyjściem się nie łączy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 zgadzam sie z przedmowca ale dla nie to jedyne szybkie i madre rozwiazanie.... oczywiscie nie mowie ze jest to najrozsadadniejsze rozwiazanie ale jedna z mozliwych...pozdarawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 lutego 2008 Cytat W jaki sposób najlepiej połączyć wzmacniacz zintegrowany z amplitunerem żeby można było zarówno słuchać muzyki w stereo jak i oglądać filmy bez przepinania kabli .Wzmacniacz posiada wyjście pre-out ale amplituner takiego wyjścia nie ma. Czy preout we wzmacniaczu jest na "mostku"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet2 Napisano 19 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2008 Cytat Cytat W jaki sposób najlepiej połączyć wzmacniacz zintegrowany z amplitunerem żeby można było zarówno słuchać muzyki w stereo jak i oglądać filmy bez przepinania kabli .Wzmacniacz posiada wyjście pre-out ale amplituner takiego wyjścia nie ma. Czy preout we wzmacniaczu jest na "mostku"? nie mam niestety zmostkowane bo nie mam podwójnych gniazd.Dziękuję za przybliżenie tematu oraz za dobre radyPozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 19 lutego 2008 Udostępnij Napisano 19 lutego 2008 Cytat podobny temathttp://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/viewto...ghlight=#198384http://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/viewto...ghlight=#198841 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratbum Napisano 20 lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 ...i jeszcze jeden link:http://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/viewtopic.php?tCo prawda temat z wyżej wymienionego linka oscylował dookoła amplitunera posiadającego kompletne, pięciokanałowe pre out, ale może coś Cię zainspiruje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet2 Napisano 20 lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2008 Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts