Marek Wolan Napisano 29 listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 listopada 2013 opinie o yamaha cdn 500 nie sa zbyt dobre, a może ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami o marantz na 7004póki budżet nie pozwalał, mam cambridge audio D500SE, nie wiem jak się ma do tych pleyerów i jak się ma wzgledem obecnych CDkówdzieki sliczne z góry za pomoc i wypowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 listopada 2013 Witaj,aby ustosunkować się do Twojego pytania, podaj proszę całą konfigurację Twojego systemu, Twoje preferencje brzmieniowe oraz jakie masz wymagania w kwestii funkcjonalności systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Wolan Napisano 30 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2013 mam kolumny monitor audio rx6, wzmacniacz AVI S2000Mi, oraz obecnie CD cambridge audio D500SE, cd bede tuningować, bo w środku są stare byle jakie kondensatory w torze audio, aczkolwiek jest to fajny detaliczny odtwarzacz, ale trudno coś opisywać jak sie nie ma za wielkiego porównania póki co kable są do kolumn jako takie - qed w teflonie, ale jaki model to nie wiem pisze tylko na nim qed balanced design concept tyle wiem ze są 5n, podejrzewam że tutaj zmana na np chorda odyssey 2 moglaby sporo wniescmiekko na wokalu wiec wymienilem interkonekt z monster cable (taka budżetówka solidniejsza do 100zł)na taki z srebra 6n i duzo detalicznosci dostala tak to dalej kombinuje sobie co tu pozmieniac generalnie brzmienie mi odpowiada ale szukam czegos ciekawego i nie kosmicznie drogiego do flaców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 listopada 2013 Marantz NA7004 to urządzenie, które niestety nie jest już produkowane. Pod względem brzmienia jest to klasa odtwarzacza CD za około 1.5 - 2.0 tys. zł., natomiast czy zgrałoby się to w Twoim systemie - trzebaby było posłuchać.Moim zdaniem pod względem brzmieniowym oraz funkcjonalnym idealnie sprawdziłby się streamer Pro-Ject Stream Box DS Net (http://q21.pl/pro-ject-stream-box-ds-net.html), jednak jego cena jest niestety trochę wyższa. Ewentualnie zwróć uwagę na NAD C446 (http://q21.pl/nad-c446.html), który pod względem brzmienia powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.A może zamiast upgradować odtwarzacz, lepiej byłoby zakupić dobry przetwornik cyfrowo anaogowy, a odtwarzacz wykorzystać jako transport ? Wtedy warto zwrócić uwagę na najnowszy streamer Audiolab M-Net (http://q21.pl/audiolab-m-net.html) i podłączyć do pod przetwornik.Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Wolan Napisano 30 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2013 nie jest moze produkowany ale kupic go mozna nie wiem jak ma sie do tego ten NADboje sie ze bedzie zbyt naturalny spokojny myslalem o dacu, tylko jaki DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts