Skocz do zawartości

Panel boczny - pomaga czy przeszkadza?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy panel boczny obok okien dialogowych w poszczególnych tematach zabiera Wam miejsce na pisanie i lepiej go usunąć?

Ankieta jest zamknięta na nowe głosy

Recommended Posts

Napisano
Witam was. Mam problem z wyborem Amplitunera Kina Domowego. Trudno mi się na jakiś zdecydować. Byłem na odsłuchu Amplitunerów Sony, Harman/Kardon, Denon, Marantz, Onkyo i Yamaha. I najbardziej spodobało mi się brzmienie Onkyo i Yamahy. I zastanawiam się który Amplituner najlepiej wybrać ? Te Amplitunery Kina Domowego to Onkyo TX-NR 717 i Yamaha RX-V 775. Oby dwa Amplitunery są dobre, ale ciągle się zastanawiam, który jest lepszy ? Może wy coś wiecie ?
Napisano
Na tak postawione pytanie nie ma odpowiedzi. Lepszy w czym ? Wydajnosci prądowej , ilości wejść, designie, obsłudze , funkcjach ? Mnie podoba się gra i wydajność harmana kardona ale z wyglądu pionner. Więc jeśli dźwiękowo Ci odpowiadały obydwa - to najważniejsze, pozostaje jeszcze dalsza kwestia indywidualnych potrzeb, o których nie wspominasz i ich nie znamy.
Napisano
Moje potrzeby są takie. Zdecydowałem się na Kino Domowe bo 80% nagrań jakie odtwarzam to Filmy, Seriale, Teledyski, Koncerty, a 20% nagrań jakie odtwarzam to muzyka. I potrzebuję dobrego dźwięku do tych nagrań. Więc zdecydowałem się na Amplituner do kwoty 3000 złotych, bo droższego nie ma sensu kupować. I tak, w Amplitunerze Onkyo TX-NR 717 spodobał mi się wygląd czyli Amplituner w kolorze czarnym z zielonym wyświetlaczem. No i dobry dźwięk jak na urządzenie kinowe. Jedynie co mnie martwi w tym Amplitunerze to Certyfikat THX i programy odsłuchowe THX. Bo z tego co wiem, żeby mieć użytek z THX-u, to trzeba mieć z certyfikatem THX cały sprzęt Audio-Video, którego ja mieć nie będę. Więc wielkiego użytku z THX-u nie będę miał. W Amplitunerze Yamaha RX-V 775 spodobał mi się wygląd z załamanym przodem, dobry dźwięk i programy odsłuchowe CINEMA DSP. I moje pytanie jest następujące Czy kupić Amplituner Onkyo z THX czy Yamaha z CINEMA DSP ?
Napisano
jezeli do 3000zl to czemu nie troszke wyzsza yamaha czyli yamaha rx-a820 ktora juz jest z serii AVENTAGE ktora jest okreslana jako "calkiem niezle" w stereo (tak slyszalem)... tak tylko mowie... z wygladu duzo ladniejszy jak dla mnie od onkyo (kwestia gustu oczywiscie icon_biggrin.gif)... ja wlasnie w nie dlugim czasie go biore icon_biggrin.gif

pozdrawiam...
Napisano
Amplituner Kina Domowego Yamaha RX-A 830 jest lżejszy od Yamaha RX-A 820 o 300 gramów. RX-A 830 ma złącze MHL i tylna ścianka RX-A 830 ma inny układ gniazd. I jest jeszcze jedna różnica ? Najważniejsza, ta różnica to Cena. Yamaha RX-A 830 kosztuje 3599 złotych, a Yamaha RX-A 820 kosztuje 2699 złotych. I wiecie co ? Nie muszę zbierać dodatkowych pieniędzy na model RX-A 830, bo mam pieniądze na model RX-A 820. Więc w poniedziałek kupię Amplituner Yamaha RX-A 820 i będzie dobrze. Dziękuję za oświecenie.
Napisano
ja kupuje dopiero w lutym (wiem ze dlugo!) ale prosze napisz jak pierwsze wrazenia z tego ampliunera i jak dziala w auido ? pod jakie glosniki go podepniesz? ja myslame o indiana line tesi 560 albo energy ecoustic neo 3 v2 albo q acoustic 2050i albo monitor audio mr6 albo Wharfedale Diamond 10.7 ?? a Ty ?

pozdrawiam... icon_smile.gif
  • 3 months later...
Napisano
Omijaj szerokim łukiem produkty firmy Marantz!. W swoim życiu kilka razy zmieniałem sprzęt audio, ale to co mi w 4 roku użytkowania zniszczył amplituner Marantz 1501 to duża strata - spalone kopułki wysokotonowe w obu kolumnach Vienna Acoustic (8 000zł). Sprzęt służył mi wyłącznie do oglądania tv. Niech szlag trafi taką firmę!.
Napisano
Cytat

ja kupuje dopiero w lutym (wiem ze dlugo!) ale prosze napisz jak pierwsze wrazenia z tego ampliunera i jak dziala w auido ? pod jakie glosniki go podepniesz? ja myslame o indiana line tesi 560 albo energy ecoustic neo 3 v2 albo q acoustic 2050i albo monitor audio mr6 albo Wharfedale Diamond 10.7 ?? a Ty ?

pozdrawiam... icon_smile.gif

siamer i co kupiłeś?