Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Koledzy poszukuję subwoofera, najlepiej używanego do około 1 000PLN. Subwoofer ma współpracować z kinem domowym Tonsil siesta, napędzany przez HK AVR 460. Odsłuch 70 film; 30 muzyka. Pokój około 20m2.
Napisano
Jeżeli wiekszość filmów, to 90 % subów na rynku będzie pasowała. Kwestia finansów, można względnie pomyśleć o używce, za tysiaka zagra pewnie już niezłym basem a o jakoś basu nie będziesz musiał się martwić. Lub kupno często dostępne suby z DIY za niedużą kase mogą zaskoczyć.
Sam posiadam suba na głośniku intertechnik i jestem miło zaskoczony różnorodnością basu, bas z tego suba raczej jest miękki bez dużego wykopu, i na bank nie jest twardy i punktowy icon_smile.gif co kto lubi... w muzyce tak nawet nawet generalnie dość muzykalny, w kinie może zabraknąć mega tąpnięcia, ale to malutkie 8 cali. Ale z subem będziesz już miał kolosalna różnicę.
Napisano
Niestety nie zdążyłem po tego B&W.

A z tych dwóch co zagra lepiej:

http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-jbl-e1...3953906062.html

http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-infini...3939898953.html

Proszę również o podesłanie marki i modelu sprawdzonego suba, tak żebym mógł na niego polować.
Na allegro sporo jest używanych subów, jednak większości marek nie znam, będę wdzięczny za podesłanie ciekawego suba w cenie do około 1000PLN +/- 20%
Napisano
Ja ostatnio poszukiwałem najtanszego i najlepiej grającego, używki, lub nowego. Najbardziej mi odpowiadał Acoustic Energy sub neov2. . Wybrałem, w końcu Acoustic Energy Aelitele Sub głównie dlatego że jest do niego pilot. Dodałem zdięcie Acoustic Energy sub neov2 od tyłu i ten powinien mieć dobry dzwięk ze względu na obudowe zamkniętą . Tylko niestety cena o 400zł przekroczona. Nowy można mieć za 1400zł, a to dlatego, że, już, nie jest produkowany

DSC01446.jpg

Napisano
Jeśli masz kogoś ogarniętego w języku angielskim to możesz kupić, na ebay ( acoustic energy sub neo v2 ) lub kosztujący u nas 3.200zl. ( acoustic energy aelite) a tam, gróbo poniżej 1000pln. Tylko oczywiście z drugiej ręki. A i trzeba pamiętać, że od osoby prywatnej może istnieć ryzyko, bo polska nie ma czegoś tam, z anglią podpisanego i po wpłacie na konto jak nie pszyśle to nie można mu nic zrobić.
Napisano
Nie bój żaby. Zakupy na ebay za granicą są tak samo bezpieczne jak na allegro w Polsce, bo:
1) istnieje system komentarzy ebay (więc w razie czego można obsmarować jegomościa)
2) możesz złożyć skargę do ebay (także po polsku) i mogą delikwentowi nawet zablokować konto
3) istnieje europejski nakaz aresztowania - więc oszust (nie wierzę, że w UK tacy są) znalazłby się w objęciach policji szybciej niż byś myślał icon_wink.gif
Napisano
Kupując przez Ebay nie ma takiej możliwości, że zapłacisz, ktoś Ci nie przyśle, a Ebay puści to płazem takiemu użytkownikowi. Ebay jest skuteczniejszy w rozwiązywaniu takich problemów, niż Allegro. Kupuję i przez Allegro i Ebaya. Jeżeli miałbym powiedzieć cokolwiek o problemach ze sprzedającymi, to na Ebayu jeszcze się nie przytrafiło. Kilka osób na Forum, pewnie to potwierdzi.

Pozdrawiam.
Napisano
Mogło się coś pozmieniać ostatno ale wiem z doświadczenia kumpla, że stracił tysiaka a anglik się ulotnił. Polska policja powiedziała, że nic w tej sprawie nie może zrobić. Wiem potem, że typa angielski wymiar sprawiedliwości dopadł lecz żadna z poszkodowanych osób nic nie dostała zadośćuczynienia. Zdążył naciągnąć ludzi na ponad 80.000zł. Wracając do tematu to ...

http://www.ebay.com/sch/TV-Video-Home-Audi...;_nkw=subwoofer