Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 A kupiłeś albo kupujesz te KEF Cresta 2? Wybierzmy najpierw kolumny.I jak wzmacniacz ma wyglądać, bo Arcam nie bardzo Ci się podobał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 No właśnie. W poście nr.22 piszesz, że pozostajesz przy tych Kefach i szukasz wzmacniacza. Coś się zmieniło ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Tak , ale jakby znalazło się coś lepszego w podobnej cenie to też będę rozważał .A co sądzicie o tym zestawie ?http://tablica.pl/oferta/wieza-audiofilski...html#916362eccc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Fajny, ale co z kolumnami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Te kolumny są aktualne :http://allegro.pl/kef-cresta-2-kolumny-ste...3958579874.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Z tego co pamiętam, to określałeś budżet na 1100 zł. Jeżeli zdecydujesz się dokonać zakupu tego zestawu (przyznaję, że bardzo fajny i jak najbardziej godny polecenia), na kolumny zostanie coś ok, 250-300 zł. To za mało na kolumny do takiego zestawu, przydałoby się zainwestować w nieco lepsze. Należy zauważyć, że sam angażujesz się w poszukiwania. Super, niewiele osób to robi.A może planujesz zwiększyć budżet, skoro propozycja zestawu za 800 zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Tu widziałbym kolumny przynajmniej za 500-600zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Tak zwiększyłem budżet do 1200-1300 zł . Czy do tego zestawu wybrać KEF CRESTA 2 ? Mam takie za 450 zł :http://allegro.pl/kef-cresta-2-kolumny-ste...3958579874.htmlCzy poszukać czegoś innego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Według mnie, można je brać do tego Teaca. Chyba, że Ty masz jakieś wątpliwości co do nich ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Możesz jeszcze powalczyć o te, są bardzo fajne, nieźle grają. Ja bardzo lubię ich brzmienie.http://allegro.pl/tannoy-m1-stan-gabinetow...3968000561.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Jeżeli cena nie przekroczy Twojego budżetu, to bierz te Tannoye. Myślę, że zagrają cieplej, z lepszymi niskimi tonami w porównaniu z tymi Kefami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 A jeśli się nie uda, to są w odwodzie jeszcze takie, też bardzo przyzwoicie grająhttp://allegro.pl/kolumny-mordaunt-short-m...3977801862.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Chciałbym wybrać najlepsze z w/w KEF CRESTA 2Mordaunt-Short MS 3.10TANNOY M1Nie spieszy mi się aż tak , po prostu jeśli już wybiorę jakiś konkretny model to wtedy mogę go sobie na spokojnie szukać . Tylko na razie nie wiem które wybrać .Z tego co czytałem , to M1 mają ładne niskie tony , a na tym też by mi zależało . Kompletnie na mam porównania , więc tylko mogę sugerować się opiniami . Według mnie TANNOY MERCURY M1 są najlepszym wyborem z wymienionej trójki . Jakie jest wasze zdanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Cytat Według mnie TANNOY MERCURY M1 są najlepszym wyborem z wymienionej trójki . Ja też wybrałbym te kolumny. Pisałem wcześniej, a Ty znów zgapiłeś okazję. Widziałeś za ile poszły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 A takie Mercury MX2? http://allegro.pl/tannoy-mercury-mx2-i3970117724.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Nie sprzedały się , cena minimalna nie została osiągnięta . Rozmawiałem ze sprzedającym ma ofertę 500 zł i sprzedać nie chce , myślę , że za 550 by oddał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Jeszcze takie znalazłem http://allegro.pl/tannoy-mercury-m3-jedyne...3976252421.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 500 zł to dobra cena za te kolumny, nie wiem ile on za nie chce dostać. Trzeba go zapytać. Ale za powyżej 500 zł, to już możesz kupić Tannoy R1. I w cenie 550 zł, tych bym szukał. Napisz do niego. Niech się określi, ile chce za nie do ręki i daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Cytat Nie sprzedały się , cena minimalna nie została osiągnięta . Rozmawiałem ze sprzedającym ma ofertę 500 zł i sprzedać nie chce , myślę , że za 550 by oddał. To daj sobie z nim spokój. Tutaj są orzechowe za ok. 370zł (z przesyłką):Tannoy Mercury M1 - tylko musisz napisać, żeby sprzedający jeszcze raz je wystawiłAlbo tutaj czarne:Tannoy Mercury M1.O! Te orzechowe właśnie zostały wystawione ponownie:Tannoy Merkury M1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Zgadza się, ale to licytacje i za 50 funtów nie pójdą na bank. Ja mam inną propozycję. Jak facet nie chce sprzedać M1 za 500 zł, to niech je sobie zatrzyma. Tutaj masz Tannoy R1, za 550 zł :http://allegro.pl/tannoy-r1-glosniki-podst...3959249223.html [ TANNOY R1 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Cytat Zgadza się, ale to licytacje i za 50 funtów nie pójdą na bank. Te z pierwszego linku nie znalazły kupca za 55GBP - to link do aukcji zakończonej dzisiaj o godz. 19:28 (do czasu UK trzeba doliczyć godzinę). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Wolałbym kupić z polskich serwisów , nie kupowałem nigdy na ebayu , nie znam panujących tam zasad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Zasady są identyczne jak na polskim allegro - szczegóły tutaj. Ale nic na siłę - jeżeli jednak nie czujesz się na siłach kupować w UK to kup coś w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 W Polsce nowe M1 w wersji czarnej kosztowały 500zł. Mało które kolumny używane tak trzymają cenę. Jeszcze lepsze są M2, ale trudno dostać. Oczywiście R1 byłyby najlepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 16 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2014 Zostanę jednak przy polskich serwisach Znalazłem Tannoy M2 ( mam w miarę dobre słuchawki i posłuchałem troszkę testów na you tube i m2 odpowiadają mi bardziej niż m1 ).Oto M2 ( http://tablica.pl/oferta/tannoy-mercury-m2...html#6d4c649f1d )Krótka recenzja sprzedającego :''Stan kolumn jak na foto.Nic nie było przy nich robione,wszystko oryginalne.Niewielkie niewidoczne zagniecenia na jednej kolumnie ,oraz niewielkie przetarcie materiału na jednrj maskownicy-widoczne na foto, z daleka mało widoczne. Nie maskowałem je jak inni, bo kupujący może to zrobi lepiej . Za wysyłkę koszty ponosi kupujący - ok.30-35 PLN /zależnie od wagi /. Ostatecznie cena kolumn to : 350 PLN + wysyłka jw.''Co o tym sądzicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts