maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 W takim razie co innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Czasem lepiej nie płacić za znaczek i markę która trochę przeminęła i wybrać coś mniej oklepanego a korzystnego cenowo np. onkyo http://allegro.pl/wzmacnacz-onkyo-a-8940-s...3924077490.html , kenwood http://allegro.pl/kenwood-kr-v6050-stereo-...3924563189.html . Warto czasami zobaczyć inne towary handlowca http://allegro.pl/listing/user/listing.php...;us_id=24806291 bo może ma kolumny i wzmacniacz i da zniżkę i zapłacisz raz za wysyłkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 I jakie do tego kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Kolumny podstawkowe :http://allegro.pl/kolumny-quadral-dauphin-...3923732672.html [ QUADRAL DAUPHIN PHONOLOGUE E ]http://allegro.pl/sonostat-p755s-porzadne-...3933236354.html [ SONOSTAT P755S ]http://allegro.pl/super-kolumny-podstawkow...3934948607.html [ GALE M2i ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Jak patrzyłem to te kolumny+wzmacniacz przekroczą budżet dałoby coś tańszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Podzieliłem budżet 300 na kolumny, 200 na wzmacniacz.Biorąc pod uwagę wielkość Twojego salonu można byłoby pomyśleć o podłogowych. Tylko z 250-300 zł jest ciężko.Mam tutaj propozycję :http://allegro.pl/rewelacyjne-kolumny-mb-q...3780997473.html [ MB QUART 690 MCS ]Te kolumny już dość długo się sprzedają, więc myślę, że utargujesz do 300 zł. W tej cenie ciężko o lepsze niż te MB Quarty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Mój kolega kupował tutaj głośniki STX może jakaś kolunma byłaby dobra? A wzmacniacz za 200 zł to jaki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Posłuchaj, proponuję Ci porządne kolumny, najlepsze jakie są dostępne w określonym przez Ciebie przedziale cenowym. Ty natomiast kombinujesz z jakimiś pierdziawami STXa, które mają się mniej niż nijak do kolumn z moich linków. Już ostatnio uczestniczyłem w takim temacie, gdzie Autor szukał dobrze grających kolumn za niewielkie pieniądze, a w efekcie kupił jakieś papierzaki Tonsila, bo były ładne.Jeżeli masz zamiar kupować sprzęt oczami, lub jakieś nowe dmuchawki za 300 zł, to powiedz o tym od razu, bo szkoda mi czasu na szukanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 No własnie w tym rzecz, że ja chcę kupić dobre, a nie jakieś słabe. Mógłbyć dać konkretne kolumny i wzmacniacz w tym przedziale cenowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Przecież dałem Ci do wyboru kilka. Gdybym to ja miał kupować, to wziołbym te MB Quatr, a z podstawkowych Quadrale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 jacek75 ja bym się tak Yamahy nie czepiał jeśli miałeś ją na myśliYamaha np nie robi ekspresów do kawy jak Kenwood Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 kupiłbym te Quadrale i do tego jaki wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 za 200zł trochę ciężko ale pewnie zieluwid coś wygrzebie fajnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Znalazłem to :http://allegro.pl/artech-ma-5690-blaupunkt...3926996130.html [ ARTECH MA-5690 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Cytat jacek75 ja bym się tak Yamahy nie czepiał jeśli miałeś ją na myśliYamaha np nie robi ekspresów do kawy jak Kenwood bandzior85 nie chodziło o Yamahę, tylko aby odwieść maciek123.77 od popularnego stereotypu wieży i tandemu sony/ tonsil(altus)/technics kolejność dowolna . Z drugiej strony też nie jestem za szufladkowaniem typu że kenwood to express do kawy, bo można tak skrzywdzić zacne firmy , a w rezultacie kręcenia nosem zostanie nam hi-end na który nas nie stać . Swoją drogą sporym zaskoczeniem była dla mnie wieczorna herbata owocowa polskiego producenta i logo koncernu pod którego jest teraz skrzydłami - TATA motors właściciela np. jaguara i dla kogo to ujma i dyshonor dla jaguara, czy herbaciarzy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 A ja znalazłem takie cuda:Sony Integrated Stereo Amplifier TA-FE 320 RTechnics Integrated Stereo Amplifier SU-7100 K Kenwood Stereo Integrated Amplifier KA-1030SONY TA-F300 * HiFi Integrated AmplifierDenon PMA-100M Luxman Stereo Integrated Amplifier LV-110I dodatkowo tanie przesyłki z Niemiec za 17 euro: Paczki z Niemiec do Polski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Cytat I dodatkowo tanie przesyłki z Niemiec za 17 euro: Paczki z Niemiec do Polski 17 euro za wysyłkę to średnia okazja, zwłaszcza jak towar jest za 45 euro.maciek123.77 mógłby poszukać na allegro/tablicy sprzętu poprzez filtr miasta czy województwa i odbierając sam zaoszczędzić na wysyłce, przy tym niewielkim budżecie to zawsze coś . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Cytat Cytat jacek75 ja bym się tak Yamahy nie czepiał jeśli miałeś ją na myśliYamaha np nie robi ekspresów do kawy jak Kenwood bandzior85 nie chodziło o Yamahę, tylko aby odwieść maciek123.77 od popularnego stereotypu wieży i tandemu sony/ tonsil(altus)/technics kolejność dowolna . Z drugiej strony też nie jestem za szufladkowaniem typu że kenwood to express do kawy, bo można tak skrzywdzić zacne firmy , a w rezultacie kręcenia nosem zostanie nam hi-end na który nas nie stać . Swoją drogą sporym zaskoczeniem była dla mnie wieczorna herbata owocowa polskiego producenta i logo koncernu pod którego jest teraz skrzydłami - TATA motors właściciela np. jaguara i dla kogo to ujma i dyshonor dla jaguara, czy herbaciarzy ? źle Cię zrozumiałem, zgadzam się z Tobą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Cytat 17 euro za wysyłkę to średnia okazja, zwłaszcza jak towar jest za 45 euro. OK. To jak znasz tańsze przesyłki z Niemiec to podaj link - chętnie skorzystam. Na razie tańszych nie znalazłem. No i myślę, że 17 euro to jednak nie jest wielka suma a masz za to dostęp do dużo większego rynku niemieckiego. Poza tym gdyby ten sprzęt jednak kupić i gdyby się nie spodobał to możnaby go wystawić na allegro i prawdopodobnie co najmniej nie stracić a nawet zarobić. Ja zasadzam się na odtwarzacz CD, który na ebay kosztuje w przeliczeniu 200zł + przesyłka czyli razem ok. 300zł a w Polsce na allegro taki sam model jest za 600zł (jeżeli transakcja mi się uda to podam linki, żebyś mógł się Jacek75 przekonać). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Luzz Oczywiście że to nie jest dużo, kiedy kupujesz coś czego nad Wisłą brakuje, lub jest drogie. Wyrywasz moje zdanie z kontekstu sprawy kupna taniego wzmacniacza, 70 zł za wysyłkę, a 170 zł wzmacniacz .Dwa paluszki AA do pilota też kupujesz w sklepie wysyłkowym, czy w markecie ? Z racji wieku i mojej pracy też mam dostęp do wielu danych, znam je i nie musisz mnie przekonywać że zagranicą jest taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Autor tematu ogranicza się do pytań "no to co innego??", a koledzy tutaj dwoją się i troją z propozycjami w budżecie raczej nie dającym podstaw do wybrzydzania.Skoro Autor radzi sobie z pisaniem na forum to pewnie i na allegro poradziłby sobie z wyszukaniem wzmacniaczy do 300 zł i kolumn do 300 zł , i wtedy zapytałby o konkretne.Myślę, że czasem zbyt dużo tu gotowości do wykonywania pracy za poszukujących, a ci zajmują się głównie marudzeniem.A może ja taki aspołeczny typ jestem ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Nie ma co się barować o koszty przesyłki, kiedy sprzęt jest tego wart. Przy tym nakładzie pieniężnym, nie ma sensu ciągnąć z Niemiec. Takie jest moje zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 31 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Dozbieram kasy i kupuję: http://allegro.pl/kolumny-quadral-dauphin-...3923732672.html + http://allegro.pl/artech-ma-5690-blaupunkt...3926996130.htmlDziękuję wszystkim za szybką odpowiedz i pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 31 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2014 Mam nadzieję, że uda Ci się kupić. Jeżeli nie te, to napisz ponownie jak dozbierasz kasy.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek123.77 Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Dzięki wielkie za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts