Luaksz Napisano 28 lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 Witam,Jak w temacie. Czy ktoś potrafi powiedzieć co jest odpowiedzialne za głośną pracę mechanizmuw H/K HD-750 ?O ile jestem w niebo wzięty tym co dobiega do mnie z głośników, to już mina mi trochę żedniegdy podejdę bliżej urządzenia.W miarę możliwości prosiłbym także o określenie kosztów (łącznie z usługą, bo sam to bym sięraczej bał, z resztą nie dysponuję "technologią"), ewentualnie inne pomysły upgrade'u, choć pókico ani przez chwilę nie przyszło mi na myśl, że coś można w tym brzmieniu ulepszyć(subiektywnie oczywiście).Z góry dziękuje i pozdrawiamŁukaszPS. Dlaczego zawsze muszę spędzić 5 minut zastanawiając się jak wysłać post na tym forum... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 28 lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 Niektóre modele mechanizmów są dość głośne.Niestety ty wybrałeś CD z takim mechanizmem.Może zgłosi się do Ciebie ktoś kto rozgryzł podobny problem.Ale widzę to czarno.Najważniejsze czy praca mechanizmu przeszkadza w słuchaniu.Jak nie to lepiej sobie odpuścić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 3 marca 2008 Udostępnij Napisano 3 marca 2008 Jest taki sposób - wstawić odtwarzacz do zamykanej i wytłumionej szafki. Drzwiczki mają być szklane żeby umożliwić sterowanie pilotem. Kiedyś były w użytku takie duże wysokie szafki do ustawiania kilku urządzeń. Teraz też można coś taliego znaleźć. Aczkolwiek w tym przypadku warto by było poszukac jakiejś mniejszej szafki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luaksz Napisano 4 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2008 No fakt, już czytałem o takim rozwiązaniu, ale mój egzemplarza aż tak nie hałasuje, żeby posuwać się do tak desperackich celów. Poza tym raziłoby to moje odczucia estetyczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 4 marca 2008 Udostępnij Napisano 4 marca 2008 Nie ma w tym nic desperackiego. Mam komputer w sąsiednim pokoju, jest podłączony cyfrowo do amplitunera przez ścianę. I chałasu od kompa nie ma i odczuć estetycznych nie razi. Wystaw swoje hałąsujące żelastwo za ścanę, to dopiero desperacka rzecz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 (edytowany) Możesz wyłożyć od wewnątrz obudowę matami bitumicznymi. Ważne jest również to, aby szuflada była szczelna, bo przez szczeliny łatwo przedostaje się hałas mechanizmu. Edytowano 26 grudnia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts