pejsu86 #1 Napisano 4 lutego 2014 Witam, chciałbym zakupić zestaw stereo do pomieszczenia o małym metrażu (3x4m). Mam na ten cel do zagospodarowania do 4 tys. zł. Sprzęt nie będzie zbytnio eksploatowany ze względu na tryb mojej pracy, lecz gdy już rozsiądę się w fotelu by posłuchać ulubionych płyt chciałbym słyszeć coś więcej niż do tej pory słyszałem, dotychczasowe sprzęty nie zasługują na wymienienie;)Rodzaj muzyki jaki będzie wybrzmiewał to rap, dubstep, trap rap, grimme, od czasu do czasu cos lzezszego np. kanadyjski weeknd. Zostaly mi polecone propozycje eletroniki w postaci amplituner stereo Cambridge SR10 v2 + bluray Asus BDS 500. Do tego dobieram kolumny i tutaj mam następujace modele Mission mx4, Monitor Audio MR4, Q-Acoustic 2050 lub Audio Academy Phoebe III o których naczytałem się dużo dobrego. To nie jest zamknieta lista, zarowno jesli chodzi o elektronike jak i o kolumny. Co sądzicie o połaczeniu takiego zestawu z któryms z modeli kolumn? Z którym najlepiej? Jaką alternatywe byście zaproponowali w tym przedziale cenowym, moze jakas inna konfiguracja? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 4 lutego 2014 Witaj,ogólnie przedstawione propozycje są rozsądne, jedynie mam kilka pytań - czy potrzebujesz odtwarzacz Blu-Ray, jeśli będziesz korzystał przede wszystkim z płyt CD, w podobnym przedziale cenowym kupisz lepszy brzmieniowo odtwarzacz CD. Jeśli natomiast będziesz chciał także korzystać z płyt Blu-Ray i DVD, wybór Asusa jest optymalny. Z wymienionych kolumn zapewne najlepsze brzmienie zaoferują kolumny Audio Academy Phoebe III, chociaż w połączeniu z amplitunerem Cambridge Audio dobrym wyborem będą także kolumny QAcoustics . Posłuchałbym także polską, bardzo dobrą konstrukcję Pylon Audio Topaz. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pejsu86 #3 Napisano 4 lutego 2014 Odtwarzacz bluray jest "opcją" bowiem chciałbym ten zestaw podłączyć również pod TV w przyszłości. Dobry odtwarzacz Cd jest priorytetem bowiem muzyka będzie grana z płyt Cd, dobrze by było aby ów odtwarzacz zawierał port usb. Zastanawiałem się również nad kolumnami Topaz jednak nie miałem okazji ich odsłuchania. Czy aby kolumny A-Qcoustics nie będą zbyt "neutralne" do tego typu muzyki, jakkolwiek hermetycznie by to nie brzmiało? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach