Angel Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Myślę, że wart swojej ceny, ale niestety niezbyt popularny u nas w kraju. Czyli z odsprzedażą może być trudniej. Ale chyba warto zaryzykować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 12 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2014 Wstrzymałem się z zakupem i się opłacało http://allegro.pl/wzmacniacz-dual-cv-1260-i4053009084.html Teraz będe miał jakiś lepszy punkt odniesienia, przynajmniej coś o nim jest napisane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 marca 2014 Udostępnij Napisano 12 marca 2014 To niższy model, ale mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Mam wzmacniacz drugi dzień i w porównaniu do poprzednika gra naprawdę dużo lepiej górą. Ogólnie dźwięk jest taki jakby szybszy, bardziej kontrolowany ale bas jest bardzo odsunięty,praktycznie zero dynamiki chyba że nacisnę loudness .Zostawię go do momenty zakupu DAC-a co idzie mi bardzo mozolnie przez warunki jakie stawia paypal. Na szybko sprawdziłem co w środku siedzi i nic nie widać żeby było lutowane czy by miał spuchnięte kondensatory choć pod jednym tym dużym obok zasilacza płytka ma dziwny nalot i wydaje mi się że prawa kolumna gra ciszej i wskaźnik też tak pokazuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Chyba nie Ty pierwszy masz problem tego typu :http://www.audiostereo.pl/dual-cv-1460-problemy_34704.html [ Dual CV 1460 -problemy ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2014 W moim przypadku bas jest równy na kanałach choć jeden gra ciszej może jest coś uszkodzone że bas ogólnie jest słaby, przeczyszczę go, a później ewentualnie dam koledze do pomiarów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Przeczyścić oczywiście nie zaszkodzi, ale tam nie pomogło. Jak masz jakiegoś znajomego elektronika, to daj mu do przejrzenia. Może uda Ci się wynegocjować coś ze sprzedającym na ewentualną naprawę, korektę. Bo wygląda na to, że wzmacniacz nie działa jak powinien, a zapewne w opisie takiej informacji nie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 16 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Miałem włączone na "tuner" to prawy kanał przestawał grać na "monitor" robiło się odwrotnie ale teraz gdy kilkanaście razy przełączałem już widać poprawę zleksza się przetarły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Może stał długo nieużywany. Masz jakiś preparat do czyszczenia elektroniki ? Jak nie to polecam Ci Kontakt PR. Spryskaj potencjometry, przełączniki, może to pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Po czyszczeniu chodzą ja nowe ale na 60% pali bezpiecznik, wydaje się że nie lubi zejść kolumn do 4 ohm lub jest po prostu przesterowany ale 20% głośności jest wystarczające do normalnego słuchania.Basu bez loudness jak nie było tak nie ma,ten typ chyba tak ma, a takie coś jak subsonic nic nie daje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Ten wzmacniacz jest przystosowany do współpracy z kolumnami od 8-16 Ohm :http://www.hifiengine.com/library/dual/cv-1260.shtml [ Dual CV 1260 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Dali są opisane jako 8ohm a to że zdarza się im zejść do 4 to inna bajka. Pomijając tą kwestie myślę że DAC nie zmieni chyba tak mocno barwy aby to grało bez tego loudnessa ale do tego czasu się wstrzymam bo wzmak jest bardzo ładny i zadbany jak na swój wiek. A może mógł by ktoś polecić jakieś kable używane, potrzebne jest 2x1.5m głośnikowego i min 0.5m rca stereo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Ale te kable chcesz kupić zwykłe na metry, czy coś używanego, gotowego ? Jeśli głośnikowy na metry, to może chociaż 2x2.5mm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyngi Napisano 17 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Coś trochę lepszego powiedzmy w granicach 150-200 zł za te kable co wymieniłem, najlepiej używane bo zawsze lepsza jakość za te same pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Ja za bardzo z kablami nie pomogę, bo sam korzystałem z podpowiedzi Kolegi z Forum. F1angel, polecił mi z interkonektów Monster Cable. Ale to zależy co chcesz skorygować w brzmieniu Twojego systemu. Mi udało się kupić Monster Cable Interlink Reference 2, podaję link, do postu ze zdjęciami :http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...st&p=104672 [ Wzmak Grundig Fine Arts 3 jakie kolumny do 1000zł ? ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts