bandzior85 Napisano 17 lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 lutego 2014 Cześć,Temat audio pochłonął mnie chyba bez reszty więc wpadłem na pomysł odnośnie powiększenia swojej wiedzy praktycznej.Wiadomo, że wiedzę praktyczną nabywa się z czasem i nie jest to łatwe w tym temacie.Z drugiej strony nie mam ochoty jeździć po salonach audio robiąc z siebie sierotkę proszącą "czy mógłby mi Pan podłączyć to z tamtym, bo chciałbym sobie posłuchać" leczy mnie takie coś więc co sądzicie o pomyśle wyszukiwania na allegro np wzmacniaczy, kupowania w celu posłuchania, wyrobienia sobie opinii o danym sprzęcie, odsprzedaży.Nie chodzi wyrzucanie jakichś dużych sum, powiedzmy paru stówek, pobawieniu się trochę kupionym sprzętem i odsprzedaży dalej, może czasem nawet z zyskiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 lutego 2014 Mnostwo osob tak robi. Ja rocznie przewalam kilka, kilkanascie roznych gratów. Te wyzsze i te nizsze modele. Narazie przerobilem wiekszosc Denonow i Marantzow. Troche Sony. Pora pojsc dalej, ale ciezko zaczepic sie o cos czego sie nie zna. Poznawanie cen, realnych wartosci soniczych i materialnych kosztuje duzo czasu, a czesem kasy, szczegolnie na poczatku zanim wpaniesz w rytm. Ciagle wiszenie nad komputerem tez uzaleznia. Okazja sama nie przyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 17 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2014 o widać, że nie jestem pierwszy z tym pomysłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Nie robmy jaj. Hehe. Wiele osob od lat tak robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Ja też mam taki plan. Nawet kupiłem ostatnio trochę gratów, potem sprzedałem, jeden wzmacniacz zostaje na stałe w rodzinie . Ale jak już będzie coś wolnego z monety, to czemu nie. Tą drogą można zbudować zestaw, idealnie spełniający nasze wymagania. No i ostatnio śledzę licytacje miesięczników tematycznych z kilku lat wstecz. Akurat co mnie interesuje to sprzęt używany, więc można się też dużo dowiedzieć z takich źródeł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Sądzę, że takim sposobem można się nieźle osłuchać z różnym sprzętem Nie jest to chyba kosztowne zajęcie. Przecież używany sprzęt nie traci tak na wartości jak nowy. Wiąże się to jedynie z zamrażaniem kasy, chyba że nastawimy się na chomikowanie starych gratów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Cytat chyba że nastawimy się na chomikowanie starych gratów. Istnieje takie ryzyko . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 własnie się tego boje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Właśnie wczoraj zastanawiałem się nad takim fantem. Jeżeli trafi mi się coś, z czym będzie mi się bardzo ciężko rozstać, to wstawię to do Mamy. I tak bywam u niej często, więc przy każdej wizycie będzie szansa posłuchać muzyki na niezłym poziomie. Pokój 24 m2, więc jest potencjał. Jak widzisz, zawsze można jakoś na ,,takie problemy zaradzić,, . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 hehehe..dobry pomysłskręcić staruszkom zestaw audio i przychodzić na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Łatwo może nie być , pamiętaj o "różnych preferencjach". Ojciec Klasyczne boomboxy, ale z radiem cyfrowym. Mama tylko radia internetowe, bo lubi dużo muzyki rockowej i poezje śpiewaną, a przy okazji pograć w rpg i sieciówki, więc ma dobre głośniki, ale pod komputer . Żadnego szmelcu po kimś mi nie przynoś - masz u siebie piwnicę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 moi staruszkowie po 60-tce nie są tacy nowocześni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 TO może zacznij od tych kolumn : ) http://tablica.pl/oferta/kolumny-CID99-ID4prNF.htmlNie powiem jakie to są dokładnie ale na pewno się domyślicie.. Jak ktoś z północnej części Polski to wsiadać do samochodu i w drogę bo warto ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 dzięki za info ale w tej chwili nie szukam akurat kolumnswoją drogą koleś ma niezły kabel do nich - linkę z przedłużacza no ale miedź to miedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Czyżby to Dali 400, czy bardzo podobne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 jak by logo w kwadracie więc być może Dali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 to wydaje się ciekawa propozycja ale sprzedający trochę niepewny więc się chyba nie skuszę http://allegro.pl/super-wzmacniacz-nad-c-3...3973166890.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Excalibue Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Cytat Czyżby to Dali 400, czy bardzo podobne? Tak - Dali 400. Niepodpisane dlatego pewnie taka cena, sprzedajacy niewie co oferuje : ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Bandzior85 to może skusisz się na ten egzemplarz:NAD C320 z ebayStan wyśmienity - jest nawet oryginalny pilot i instrukcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 niestety sprzedający nie wysyła do polski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Nie widzę problemu. Najważniejsze, że może zapakować. Transport (za 110-120zł) załatwisz sobie we własnym zakresie. Wylicytuj a ja Ci powiem co dalej. Tutaj szczegóły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 dzięki ale mam już coś ciekawszego na oku, jak uda mi się kupić to się pochwalę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 Szybko się zebrałeś do tego zestawu testowego . To powiedz tylko, czy to wzmacniacz, czy kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 18 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 wzmacniacz nie szukam z zamiarem zmiany swojej konfiguracji tylko z zamiarem poznania czegoś innego niż to co mamkupić, posłuchać i odsprzedać dalej, chyba że coś naprawdę mi się spodobana zmianę mojej dotychczasowej konfiguracji przyjdzie czas, ale po remoncie mieszkania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 lutego 2014 To fajnie. Daj znać jak już transakcja dojdzie do skutku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts