garrbus #1 Napisano 17 lutego 2014 Witam wszystkich serdecznie.Jestem nowy, Garrbus.Chciałbym zakupić sprzęt grający do salonu. Próbowałem zgłębić temat czytając fora, ale ... nie ogarniam... za dużo możliwości, za mało wiedzy...Proszę forumowiczów o pomoc w wyborze lub wskazanie kierunku.Salon około 27m . kw. ( 6 m x 4,5 m )plan w załączniku.Żródła : usb-mp3 , TV - kanały muzyczne , czasami obejrzę film w divx, serial na HBO w 5.1 , puszczę muzykę podczas domówki. CD , DVD - nie używam, więc odtwarzacz CD/DVD/BlueRAY - nie jest potrzebny a gdy będzie to dokupię. Nie planuję grać bardzo bardzo głośno - lubię sąsiadów.Budżet 2500-3000zł na całość - głośniki 5.0 ( nie chcę tuby ).Amplituner szary/srebrny lub biały a na końcu ... ewentualnie czarny.Głośniki czarne ( przy telewizorze stojące na ziemi ; tylne wiszące na ścianie ).Nigdy do tej pory nie wybierałem sprzętu, więc jeśli muszę dopracyzować cokolwiek w opisie proszę o wytyczne Z górry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 18 lutego 2014 Witaj,moim zdaniem optymalnym rozwiązaniembędzie zestaw, zbudowany na bazie amplitunera Onkyo TX-NR525 oraz zestawie kolumn Jamo S626 HCS lub Wharfedale Obsidian HCP Set. Zestaw taki prawidłowo nagłośni Twoje pomieszczenia, dając dynamiczny, efektowny dźwięk.Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Potpourri #3 Napisano 26 lutego 2014 Do w/w trzeba dodać jeszcze AVR151 i JBL LOFT 50 set. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romo999 #4 Napisano 4 marca 2014 Mam salon wielkości 25 metrów kwadratowych i posiadamy z mężem zestaw Logitech z5500. Świetnie nagłaśnia pomieszczenie, jednak subwoofer jest dość spory. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Potpourri #5 Napisano 4 marca 2014 Zmieniamy więc subwoofer na coś mniejszego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach