Angel Napisano 23 maja 2014 Udostępnij Napisano 23 maja 2014 Cieszę się, że jesteś zadowolony. A, zę zawsze można lepiej to wiadomo. Jeśli najdzie Cię kiedyś chęć zmian odezwij się.Jesteś w mniejszości tych, którzy napisali coś po skompletowaniu zestawu, po tym jak ktoś im poradził na forum. To miłe.Niektórzy znów piszą na forum gdy potrzebują kolejnej porady. Do tego czasu nie pamiętają o nas. Na zasadzie: "Murzyn zrobił swoje, murzyn morze odejść". Miałem nawet swego czasu w swojej sygnaturze przewrotny, ironiczny wierszyk na ten temat.Jestem tu po to by Ci służyći chcę Cię zadowolić paniea gdy już spełnię swoją rolęwyłącz mi proszę zasilanieJeśli tu wrócisz znów po latachkopnij me truchło zardzewiałeabym gotowy był do znojui szybko pomógł wzmacniacz znaleźć.Pozdrawiam serdecznie i miłego słuchania. A odezwij się czasem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit Napisano 2 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Myślę że taka zwrotna wiadomość potwierdza wiarygodność i sensowność całego tematu. Pytanie dodatkowe ode mnie : czy da się ten zestaw jakoś podłączyć do tv żeby dźwięk przechodził tędy a nie przez głośniki z telewizora? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Witam.Jasne, że się da. Musisz tylko sprawdzić jakie masz wyjścia audio w Twoim tv i dokupić odpowiednik kabel. Wtedy wpinasz sygnał z tv, do jednego z wolnych wejść we wzmacniaczu, np. AUX. Jednocześnie należy wybrać taki kanał we wzmacniaczu i działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit Napisano 2 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Jako debile techniczny pewnie jeszcze będę was dopytywał, a teraz dziękuję i lecę pogrzebać za tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Zamiast grzebać za TV możesz przejrzeć instrukcję obsługi i tam będziesz miał opisane gniazda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Powinieneś mieć gniazda rca (AUDIO OUT) i to będzie najlepszy sposób podania sygnału na wzmacniacz. Możesz także podłączyć przez wyjście słuchawkowe, ale pierwszy sposób jest korzystniejszy, gdyż nie wymaga ciągłego korzystania z systemu, podczas oglądania telewizji. Jak podłączysz przez wyjście słuchawkowe, dochodzi jeszcze zmiana głośności w odbiorniku względem wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit Napisano 23 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2014 Panowie, dziękuję za dotychczasową pomoc. Temat odświeżam, bo chciałbym poszerzyć zestaw a nie chcę produkować zbędnych tematów. Otóż mój opisany wyżej zestaw wzmacniacz + DCD chcę zmodyfikować o amplituner. Za waszą poradą kupiłem wzmaniacz solo bez ampli z założeniem, że jeśli zechcę słuchać radia to dokupię go osobno. No i właśnie nadszedł ten czas. Moje pytanie więc: czy da się to znaleźć w wersji samego amplitunera i ewentualnie jakim kodem jest to u Denona oznaczone (DRA?) I jak zwykle na czym zawiesić oko a czego się wystrzegać.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 października 2014 Udostępnij Napisano 23 października 2014 Cytat Otóż mój opisany wyżej zestaw wzmacniacz + DCD chcę zmodyfikować o amplituner. Za waszą poradą kupiłem wzmaniacz solo bez ampli z założeniem, że jeśli zechcę słuchać radia to dokupię go osobno. Więc raczej chcesz sam TUNER -radio, skoro masz już wzmacniacz, bo amplituner to wzmacniacz( amplifier) z radiem (tunerem) już w jednej obudowie (amplituner) . Wystarczy wpisać w aukcję tuner lub radio Denon i pojawią się , a oznaczenie tunera denona to "TU". http://allegro.pl/denon-tu-380rd-tuner-gwa...4688849008.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit Napisano 23 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2014 No i wszystko jasne. Amplituner jest w tym przypadku bez sensu w takim razie. Czyli będę szukał tunera. Ot jakie proste. Z podziękowaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts