marexxx Napisano 5 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2014 No tak... a dla porownania przeczytaj to prosze i napisz co myslisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Cytat Kwestia kabli.... Dziecko w domu to właśnie zona mi zabronił z kablami :-\ w LG bezprzewodowo.Wy rozpatrujecie soundbary, a za tę kwotę w tej półce cenowej nikt nie wspomniał o LG. Mają też trochę tego sprzęta np. NB4530A http://www.lg.com/pl/kino-domowe/lg-NB4530A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Nie porównujmy LG do B&W czy Monitor Audio, proszę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Cytat Nie porównujmy LG do B&W czy Monitor Audio, proszę... wiem, różni się ceną. Ale jak wiadomo wysoka cena nie jest tylko i wyłącznie gwarantem jakości dzwięku. Tak samo jak nie jest gwarantem jakości sama marka. Doskonale wiemy, że są bardziej lub mniej udane kontrukcje, a wiele mniejszych firm wchodzi w wyższą półkę, tak samo jak wiele zasłużonych firm obniża jakość by sprzedać więcej za przystępną cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Cytat Cytat Nie porównujmy LG do B&W czy Monitor Audio, proszę... wiem, różni się ceną. Ale jak wiadomo wysoka cena nie jest tylko i wyłącznie gwarantem jakości dzwięku. Tak samo jak nie jest gwarantem jakości sama marka. Doskonale wiemy, że są bardziej lub mniej udane kontrukcje, a wiele mniejszych firm wchodzi w wyższą półkę, tak samo jak wiele zasłużonych firm obniża jakość by sprzedać więcej za przystępną cenę. Wybór historii B&W, Monitor Audio wyrobiło sobie świetna renomę co widać w opiniach i testach. Dodatkowo są dla B&W i Monitor Audio nagrody Eisa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 LG bym odpuścił, ale ostateczna decyzja i tak należy do Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Cytat wiem, różni się ceną. Ale jak wiadomo wysoka cena nie jest tylko i wyłącznie gwarantem jakości dzwięku. Tak samo jak nie jest gwarantem jakości sama marka. Doskonale wiemy, że są bardziej lub mniej udane kontrukcje, a wiele mniejszych firm wchodzi w wyższą półkę, tak samo jak wiele zasłużonych firm obniża jakość by sprzedać więcej za przystępną cenę. Co to ma do rzeczy? Czy te produkty uznanych marek to buble? Chyba nie. Czy LG jest małą firmą, której się zdarzył wyśmienity model? Też raczej nie. Oni mają po prostu inną grupę docelową i dlatego napisałem tak, a nie inaczej, tyle w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Ciekawe... dlaczego w czasopismie hi fi i muzyka nie wzieli do testów soundbarów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Cytat No tak... a dla porownania przeczytaj to prosze i napisz co myslisz 8tysi i brak suba, jeden wysokotonowy - odważna konstrukcja, sam musisz wybrać , a najlepiej organoleptycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Dzis poszedłem na... odsłuch posłuchałem Yamaha YSP-5100 oraz B&W Panorama2. Ciezki wybor.. Yamaha roztacza swoim dzwiekiem niczym deszcz... duzo tego dzwieku ze szczegółami... tak jakby kilka warstw dzwieku biegło do słuchacza, natomiast B&W jest niczym śnieg... mniej roztacza ale bardziej dobitnie wraz z wiekszym basem niz w Yamaha... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Może pomyśl coś z seri BDS od Harman Kardon . Masz od 2.1 , 3.1 do 5.1 .Jeżeli dysponujesz już tą kasą zainteresowałbym się serią 877 , jest chyba teraz w dobrej cenie .Odpuść sobie sounbary , 2 kable na tyły jakoś upchniesz pod dywanem , listwą . Ale wybór należy do Ciebie . Miałem przez tydzień Ysp 4100 , od tej pory nie chcę słyszeć i widzieć sounbary Jeżeli chcesz poprawić dźwięk z TV to może wystarczy Onkyo LS 3100 za 1500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Tak sobie pomyslalem .... ciekawe jak grają te male głosniki co mogłoby byc alternatywa do soundbara chodzi mi o B&W- MT-60Dhttp://audio.com.pl/testy/bandw-mt-60d:28 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 12000 ? BDS 877 za 4500 , HKTS 65 za 2800 , Onkyo LS 3100 za 1500 . Aż tak kasa uwiera ? za resztę ekran i projektor Miałem kupiś 65 " , a wyszło 100" w tej cenie . Wrażenia nieporównywalne do zwykłego TV . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat Tak sobie pomyslalem .... ciekawe jak grają te male głosniki co mogłoby byc alternatywa do soundbara chodzi mi o B&W- MT-60Dhttp://audio.com.pl/testy/bandw-mt-60d:28 Co ja Ci proponowałem na początku? Nie skomentuję już... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2014 a to dobrze wogóle gra ? Lepiej niz soundbar? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Napewno lepiej 5.1 od listewki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Zamiast soundbaru za tyle kasy i problemów z ustawieniem ustrojstwa, to mocarnie gra http://www.sony.pl/electronics/telewizory/x9000a-series naprawdę koncert w nim to lepiej niż niejedno plastikowe kino domowe 3in1, a przy okazji kawał dobrego ekranu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat Napewno lepiej 5.1 od listewki no ale do tego potrzeba porzadny amplituner 6 ohm majacy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Jacek75 , fajny pomysł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat Jacek75 , fajny pomysł . marexxx , wszystkie amplitunery napędzą te cudeńka . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Wróc do postu #10, załatw z żoną i ciesz się z fajnego kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 9 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat marexxx , wszystkie amplitunery napędzą te cudeńka . Cudenka? takie dobre sa naprawde? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 9 marca 2014 Udostępnij Napisano 9 marca 2014 Cytat Cytat marexxx , wszystkie amplitunery napędzą te cudeńka . Cudenka? takie dobre sa naprawde? Wszystko tak łykasz jak młody rekin ? Od recenzji w kolorowych gazetach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marexxx Napisano 10 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Cytat Wszystko tak łykasz jak młody rekin ? Od recenzji w kolorowych gazetach ? a skad mam brac rzetelne informacje? skoro prawie nikt stad nikt stad pewnie nie mial tego sprzetu o ktorym pisalem, tylko spekulacje. Wiec opieram sie tez na czasopismach bo tam słuchli i recenzjowali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Cytat prawie nikt stad nikt stad pewnie nie mial tego sprzetu o ktorym pisalem, tylko spekulacje. Wiec opieram sie tez na czasopismach bo tam słuchli i recenzjowali Może miał, może nie , a może słuchał na pokazach czy w salonie. Może miał poprzedni model -firmy wydają ciągle nowsze modele wczoraj był x75, dziś jest x77 i różni się niewiele wnoszącą diodą, czy napisem. Na pewno zdajesz sobie sprawę że przy ok. setce producentów kolumn, wzmacniaczy, odtwarzaczy, kabli i ok.15 modelach każdej z nich posiadanie wszystkiego jest absurdem, jak również przesłuchanie tego w każdej konfiguracji.Jeśli kupujesz periodyki audio czy inne od kilku lat, to wiara absolutna że wszystko było przetestowane tak jak jest napisane jest dziwna. Są mniej lub bardziej rzetelne, mniej lub bardziej napisane przez redaktora, albo producenta/dystybutora . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts