matti7788 Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 Witam. Jestem nowy na forum więc nie wiem czy w dobrym dziale piszę. I moj problem wyglada mniej wiecej tak jak w temacie. od pewnego czasu muzyka jest stłumiona... a ja nie wiem co może być powodem tego ? może miał ktoś już taki przypadek ? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 Osłuchałeś kolumny, czy tubka wysokotonowa gra, może spalona, może pokrętło tej sekcji masz w innym położeniu minus ? Odpisz, cytując
matti7788 Napisano 8 maja 2014 Autor Napisano 8 maja 2014 tubka gra, pokrętła ustawione dobrze.a może to być spowodowane np tym że wejścia z tyłu wzmacniacza głośnikowe są wyrobione ?? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 Wtedy by przerywało, trzaskało itd, ale nie zmieniałby barwy dźwięku. Może głośniki pracują w przeciw fazie, sprawdź czy kabelek z wyjścia głośnikowego wzmacniacza czerwonego plus idzie do czerwonego plusa kolumny itd z druga kolumną. Może też coś ze zwrotnicą w kolumnie, po jakimś głośniejszym odsłuchu, coś padło w środku. Odpisz, cytując
matti7788 Napisano 8 maja 2014 Autor Napisano 8 maja 2014 jacek75, kabelki są dobrze podpięte a da sie sprawdzić jakoś czy te zwrotnice padły ? czy trzeba po prostu mieć drugie, dobre ? Odpisz, cytując
matti7788 Napisano 8 maja 2014 Autor Napisano 8 maja 2014 Cytat Czas na zmiany . ?? czyli że co ? głośniki i wzmacniacz ? Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 A może po prostu stajesz się bardziej wymagającym słuchaczem i to co oferują Ci Altusy, już nie wystarcza. Jeżeli chodzi o mnie, to gwarantuję, że po przejściu na lepszy zestaw odnotujesz kolosalną poprawę brzmienia. Polecam.Oczywiście nie namawiam na siłę, bo nie w takiej sprawie się tutaj pojawiłeś. Ale myślę, że wspomnieć o tym nie zaszkodzi.Pozdrawiam. Odpisz, cytując
matti7788 Napisano 8 maja 2014 Autor Napisano 8 maja 2014 nie, nie chce zmieniać Altusów:)mam je dopiero drugi rok, a w zeszłym były wymieniane membrany. Ale narazie Altusy w zupełności mi wystarczają, nie jestem zbyt wymagający. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 Pożycz jak możesz od kogoś jakiś inny wzmacniacz ( lub większą mocniejszą mini wieżę ) i podepnij altusy, dowiesz się czy to wina kolumn ( chyba tak ), czy Twój wzmacniacz tak dziwnie niedomaga . Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 8 maja 2014 Napisano 8 maja 2014 A nie słuchałeś na włączonym loudnesie, który teraz może jest wyłączony. Jeszcze sprawdź, czy jak kręcisz wysokimi i niskimi, to słychać zmianę w barwie.Ostatecznie najlepiej byłoby faktycznie podpiąć kolumny pod inny wzmacniacz i upewnić się, czy z nim zagrają podobnie. Jeśli tak, będziesz miał chociaż pewność, że to kolumny. Odpisz, cytując
matti7788 Napisano 8 maja 2014 Autor Napisano 8 maja 2014 już mam zwrotnice są okej. jak się okazało był wciśnięty przycisk "off/on" który znajduję się zaraz przy przycisku "pro logic". także temat zamknięty dzięki za pomoc ! pozdrawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts