NotYourImage Napisano 10 marca 2008 Udostępnij Napisano 10 marca 2008 Witam posiadam kolumny altus 110 watt oraz wzmacniacz pioneer od kina domowego jednak szukam "prawdziwego wzmacniacza" poniewaz chcialbym dokupic jeszcze jedna kolumne, a jakosc jest dla mnie niezmiernie wazna. Co polecacie co radzicie?? Czy jakosc dzwieku jest zalezna takze od karty muzycznej czy tylko od wzmacniacza?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolny Napisano 10 marca 2008 Udostępnij Napisano 10 marca 2008 W jakim celu do dwóch kolumn Altus chcesz dokupić jeszcze jedną? Dlaczego Pioneer nie jest Twoim zdaniem prawdziwym wzmacniaczem, jakim jest, nieprawdziwym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasiej Napisano 10 marca 2008 Udostępnij Napisano 10 marca 2008 Zgadzam się, pioneer produkuje jedne z najlepszych wzmacniaczy:) więc nie wiem dlaczego kolega uważa że nie jest prawdziwym wzmacniaczem.z czystym sumieniem polecam Ci pioneera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 marca 2008 Udostępnij Napisano 10 marca 2008 Jakość jest bardzo zależna od karty muzycznej .Polecam karty Creative i jak koledzy czekam na rozwiązanie zagadki tej dodatkowej kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 11 marca 2008 Udostępnij Napisano 11 marca 2008 Zdecydowanie karta muzyczna ma olbrzymi wpływ na jakość dźwięku. Zacytowana przez Audioneta karta Creativa to niezbędne minimum. Są karty o dużo większych możliwościach, można rzec profesjonalen, ale ich ceny są bardzo wysokie.Również ciekawi mnie po co ta trzecia kolumna i dlaczego inny wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NotYourImage Napisano 19 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2008 Popelnilem kilka bledow metodologicznych Po pierwsze nie mam wzmacniacza pioneer tylko philips. Po drugie chce dokupic "druga" pare takich kolum a nie jedna sztuke:) Po trzecie odnosnie karty dzwiekowej myslalem, ze tylko i wylacznie wzmacniacz ma wplyw na jakosc dzwieku a nie karta + wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 NotYourImagePrawdziwy wzmacniacz jak to określiłeś jest tylko dwukanałowy. Podłączenie do niego 4 kolumn głośnikowych wiąże się z ryzykiem przeciążenia prądowego wzmacniacza. Musisz wybrać taki wzmacniacz który zniesie wypadkową impedancję dwóch kolumn połączonych równolegle, bo tak jest w większości wzmacniaczy z wyjściem A + B. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts