ShadeX Napisano 22 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 Dopiero co się wyleczyłem z 5.1 także 7.1 w ogóle mnie nie interesuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 A może Yamaha AS-700 ? Miałem ten wzmacniacz, kawał solidnego kloca z pazurem.Rzuć okiem :http://audio.com.pl/testy/yamaha-sa-700:2 [ YAMAHA AS-700 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 Może nie mam A-S700 ale mam A-S500 i polecam wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 22 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 Koledzy wiecie co, znowu jestem w punkcie wyjścia... wzmacniacze stereo nie spełniają moich wymagań bo oczekuje funkcjonalności ampli pokroju Denona właśnie... już sam nie wiem co mam robić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 To znaczy jakiej funkcjonalności , co ma robić ? Może uprzedzając Twoją odpowiedź co do obowiązkowych wejść cyfrowych typu optyk, czy radia internetowego, i cyfrowego, usb, to tak, są takie amplitunery stereo, choć nie wiele modeli. Z 3 modele onkyo od 1 tys, 2 harmany kardony po ok 1500, yamaha za 1900, kenwood za 1100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 Amplituner Yamaha RS-700, ma wyjście na subwoofer, ale jeżeli szukasz kompatybilności o jakiej pisze Jacek75, to tu jej nie ma niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2014 ShadeX pisał, że chodzi o HDMI. To akurat jest racja, jak chce się podłączyć konsolę, dekoder i jeszcze coś bez plątaniny kabli to niezbędny jest ampli kinowy...Jak ma być koniecznie z HDMI to weź Harmana AVR270. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 23 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Ale poważnie jest taka różnica między wzmacniaczem stereo a tym Harmanem czy Denonem ? Nie chce wydać tyle kasy i jeszcze nie być zadowolonym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 A może wybrałbyś się na odsłuchy, żeby samemu się przekonać, co Ci najbardziej będzie odpowiadało ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Dokładnie tak , niech Ci podłączą amplituner kd za 1200zł i wzmacniacz/amplituner stereo za podobną kwotę tej samej marki. Pewnie najłatwiej będzie o np. yamahę , denona, pioneera, marantza - mają wszechobecną ofertę nawet w MM. Nawet jakby się tak dziwnie stało że nie usłyszysz różnicy to zwróć uwagę na skomplikowaną i nieintuicyjną obsługę kd i jej pilota vs banalnej obsługi stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 23 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Ja jestem z Kołobrzegu i tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie w pobliżu można iść i posłucham jak sprzęt gra. Pomijając audio wystawione np. w EURO na półce bo to mija się z celem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 W euro masz rację- to nie sklep do kupowania audio, agd, tv jak najbardziej. Ale masz duży sklep audio w Koszalinie z nawet niezłymi cenami (patrząc na allegro) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 23 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 No właśnie byłem w Koszalinie w sobotę ale zamknięte było hehPojadę jakoś na dniach tam i zobaczymy co z tego będzie. Szkoda, że praktycznie z kolumn ma tylko TAGA, na aukcjach nie widze tych JBL co upatrzyłem no ale zadzwonie i zapytam, może akurat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Zadzwoń z dzień wcześniej , powiedz o co Ci chodzi, umów się, niech podepną pod amplituner kd jakieś kolumny i potem przepną pod wzmacniacz stereo, potem druga parę kolumn, to normalna "procedura". Tylko taga? , raczej nie, na allegro mają w świetnej cenie tannoy v4 za 1550zł i kilka stron wszelkiego dobra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Jeśli mówicie o tym "Home Audio Media" to nie sądzę, żeby dało się tam posłuchać czegoś w ludzkich warunkach. Podejrzewam, że najbliżej coś w Szczecinie będzie.ShadeX sądzę, że zadowoli Cię Harman AVR270, ale niewątpliwie wzmacniacz stereo zagra lepiej. Z drugiej strony pytanie jak u Ciebie z warunkami lokalowymi? Tzn. czy będziesz mógł ustawić sprzęt tak jak powinien stać, czy może raczej będzie stał tam gdzie jest miejsce? Akustyka ma niebagatelne znaczenie na jakość dźwięku, w przypadku niedomagania na tym polu, amplitunery KD mają tę przewagę, że są wyposażane w systemy autokalibracji, które w złych warunkach potrafią mimo wszystko wpłynąć dobrze na brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadeX Napisano 23 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Jeżeli chodzi o Home Audio Media to ten sklep nie wygląda na duży ale z drugiej strony na jednym ze zdjęć widać następne drzwi (zastawione kolumnami) i to może tam dokonuję się odsłuchu w normalnych warunkach.Jeżeli chodzi o moje warunki to póki co mieszkam sam u rodziców w dobudówce. Mam osobne wejście i trzy pomieszczenia w tym właśnie jedno 25m2, i pod te pomieszczenie chciałbym kupić jakiś system audio. Powiem Wam szczerze, że na początku napaliłem się na kino 5.1 ale później czytając opinie innych użytkowników to muszę Wam przyznać racje, co do moich potrzeb (głównie muzyka, głośna) to może i wystarczy "tylko" wzmacniacz z dobrymi kolumnami i ewentualnie subwooferem. Ale z drugiej strony tak jak też wcześniej mówiłem zależy mi też na tym żeby całą plątaninę kabli (chinch, HDMI) podpiąć właśnie pod coś co jest schowane we wnęce komody a nie pod TV gdzie ten sprzęt stoi na wierzchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 23 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2014 Pomieszczenie do ekspozycji i przechowywania sprzętu, to raz. A może w głębi sklepu jest pomieszczenie do samego odsłuchu. Może zadzwoń i zapytaj, jak to wygląda.A co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to uważam, że jak kupisz odpowiednie kolumny, to subwoofer będzie Ci zbędny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts