Blixten Napisano 4 lipca 2014 Napisano 4 lipca 2014 Witam szanownych smakoszy dobrego dźwięku i obrazu To mój pierwszy post na forum i prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego 5.1Pokój o powierzchni około 26 m2, wymiary ścian: ok. 6m x 4m.D Telewizor umieszczony będzie mniej więcej na środku dłuższej ściany, kanapa naprzeciw. Obecnie posiadam amplituner Yamaha RXA 1010, głośniki.... hmmm.... właśnie przyszedł czas żeby w coś zainwestować Marzy mi się salon, w którym mógłbym umieścić satelity za kanapą tworząc kąt 120 stopni od linii telewizor/głośnik centralny- słuchacz, ale niestety skończy się na ustawieniu po obu stronach kanapy i pod kątem nie większym niż 90 stopni od osi. Z tego względu, że satelity będą zawieszone bokiem na ścianie i z odsłoniętym tyłem, nie szukam dużych satelitów o sześciennych kształtach, ale raczej mniejszych głośników, które nie tylko grają ale też wyglądają...W moich poszukiwaniach biorąc pod uwagę najpierw to ostatnie (choć to zawsze kwestia gustu), proszę Was o opinie co wybrać: DALI FAZON 3 czy BOWERS&WILKINS MT60 ??Za wszelkie opinie z góry dziękuję - gdybyście mieli inne propozycje niż moje dwie, będę również wdzięczny Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 lipca 2014 Napisano 5 lipca 2014 B&W to kolumny bardziej kinowe, natomiast Dali Fazon to zestaw, który świetnie sprawdzi się takźe w muzyce, oczywiście projekcje filmowe także będą efektowne. Jest to przede wszystkim kwestia zestrojenia, Dali w tego typu konstrukcjach wyróźnia się bardzo dobrym środkiem pasma. Cytat Witam szanownych smakoszy dobrego dźwięku i obrazu To mój pierwszy post na forum i prośba o pomoc w wyborze głośników do kina domowego 5.1Pokój o powierzchni około 26 m2, wymiary ścian: ok. 6m x 4m.D Telewizor umieszczony będzie mniej więcej na środku dłuższej ściany, kanapa naprzeciw. Obecnie posiadam amplituner Yamaha RXA 1010, głośniki.... hmmm.... właśnie przyszedł czas żeby w coś zainwestować Marzy mi się salon, w którym mógłbym umieścić satelity za kanapą tworząc kąt 120 stopni od linii telewizor/głośnik centralny- słuchacz, ale niestety skończy się na ustawieniu po obu stronach kanapy i pod kątem nie większym niż 90 stopni od osi. Z tego względu, że satelity będą zawieszone bokiem na ścianie i z odsłoniętym tyłem, nie szukam dużych satelitów o sześciennych kształtach, ale raczej mniejszych głośników, które nie tylko grają ale też wyglądają...W moich poszukiwaniach biorąc pod uwagę najpierw to ostatnie (choć to zawsze kwestia gustu), proszę Was o opinie co wybrać: DALI FAZON 3 czy BOWERS&WILKINS MT60 ??Za wszelkie opinie z góry dziękuję - gdybyście mieli inne propozycje niż moje dwie, będę również wdzięczny Odpisz, cytując
Blixten Napisano 6 lipca 2014 Autor Napisano 6 lipca 2014 Q21 - dziękuję za Twoją opinię Zapomniałem od razu wspomnieć, że do stereo planuję jednak coś większego, więc satelitów nie musi być wcale 5 sztuk. Najważniejsze żeby dźwięk nie był jak z puszki lub kartonu od butów.Czy satelity Fazon też można kupić na sztuki ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 lipca 2014 Napisano 7 lipca 2014 Oczywiście Dali Fazon można kupić "na sztuki". Jest głośnik Fazon Sat, Fazon Mikro oraz Fazon F5. Cytat Q21 - dziękuję za Twoją opinię Zapomniałem od razu wspomnieć, że do stereo planuję jednak coś większego, więc satelitów nie musi być wcale 5 sztuk. Najważniejsze żeby dźwięk nie był jak z puszki lub kartonu od butów.Czy satelity Fazon też można kupić na sztuki ? Odpisz, cytując
Blixten Napisano 9 lipca 2014 Autor Napisano 9 lipca 2014 Na razie mamy jedną pozytywną opinię o Dali, ktoś się wypowie o B&W ??Gdzie znaleźć sklep, w którym można posłuchać obu marek ? W Trójmieście takiego nie ma ... Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 11 lipca 2014 Napisano 11 lipca 2014 Witam, nigdy nie obcowałem z serią: Fazon, ale mam spore doświadczenie z Dali i z Yamahą - to świetna i godna polecenia ,,para" Odpisz, cytując
Blixten Napisano 27 lipca 2014 Autor Napisano 27 lipca 2014 Cytat ktoś się wypowie o B&W ?? Odpisz, cytując
Recommended Posts