osi123 Napisano 7 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2014 WitamProszę o pomoc w wyborze amplitunera stereo. W tej chwili mam CD Technics SL-PS770A i wzmacniacz ROTEL RA-920AX. Trochę ze względu na specyfikę dźwięku Rotela + do tego brak miejsca i chęć posiadania tunera radiowego zdecydowałem się przesiąść na amplituner. Wiem, że to zaboli audiofilów ale nigdy nie przeszkadzało mi brzmienie Technicsa, choć dopuszczam każdą inną markę. Fajnie jakby się udało zamknąć w kwocie 400-500 PLN.Z góry dzięki za wskazówki.Pozdrawiamosi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2014 Witam.Rozumiem, że sprzęt używany ? I najważniejsze pytanie, to z jakimi kolumnami ma pracować ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osi123 Napisano 7 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2014 Sprzęt oczywiście używany. Kolumny mam KODA HARMONY K-2000B (efektywność 88dB, Moc 80W). Zależy mi na takim ciepłym, przyjemnym basie i selektywności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2014 Nie przeszkadzało Ci brzmienie Technicsa jako odtwarzacza CD czy jako wzmacniacza?Bo jeśli zależy Ci na selektywnym brzmieniu (noo, może Technics da radę) i ciepłych niskich tonach (absolutnie nie), to raczej trzeba szukać gdzie indziej. Ja bym w takim wypadku celował w amplituner stereo firm Yamaha lub Harman-Kardon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Jeżeli lubisz ciepłe granie, to polecam świetny amplituner Sansui TA300. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osi123 Napisano 14 sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2014 Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Nie przeszkadzało mi brzmienie kilku wzmacniaczy technicsa, których miałem okazję posłuchać. Z tym, że w większości przypadków były to wzmacniacze stereo, a nie amplitunery. Jeszcze jedna sprawa, fajnie by było gdyby to coś miało pilota na wyposażeniu. To tak dla wygody po prostu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2014 Jeśli nie przeszkadzało Ci brzmienie Technicsa jako wzmacniacza, to chyba rzeczywiście nie jesteś audiofilem (bez urazy).A tak zupełnie na poważnie, to zastanowiłeś się nad tym, że amplitunery są zazwyczaj wysokimi urządzeniami. i nie jestem przekonany czy dość niski wzmacniacz Rotel plus jakiś "naleśnikowy" tuner będą zajmowały więcej miejsca. chyba, ze gra się toczy o milimetry.A poza tym chcesz zamienić siekierkę na kijek. Czyli dobrze grający wzmacniacz zamienić na pewnie gorzej grający amplituner.Jeśli byłby to amplituner Technicsa, to po prostu spadek co najmniej o klasę brzmienia. Wspomnę tylko, że jakiś Technics nie napędzi Ci odpowiednio dość wymagających jednak kolumn Koda. Ja wolałbym tu szukać nawet lepszego klasowo wzmacniacza do nich, bo są tego warte. A Ty chcesz lecieć "z górki na pazurki". Twoja sprawa, ale będzie katastrofa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2014 Te monitory bardzo mi się podobały, raz widziałem na allegro tu masz ich test i w sumie dobra opinię http://www.highfidelity.pl/artykuly/0812/koda.html i no właśnie skoro oczekujesz ciepła i selektywności , czy odpukać nie dał tego rotel, to z technicsem będzie gorzej. Znane mi sa-ex120, czy su-v500 chyba tego Ci nie dadzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts